Bílí Tygři Liberec

U20 vyjíždí na severozápad Čech, nic lehkého nečeká ani dorostence

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Naše mládežnické kategorie budou mít znovu napilno. Junioři vyhlížejí venkovní dvojzápas, v rámci kterého zajíždějí do Litvínova a Chomutova. Sedmnáctka se nejprve vydá do Pardubic, v sobotu pak v jediném domácím utkání aktuálního cyklu změří síly s budějovickým Motorem!

Tenisové výsledky

Dvacítka za sebou má víkend jako na houpačce! V pátek hostila Zlín a byla to velká modrobílá jízda. Hned ve druhé minutě se ujala vedení, které po zbytek zápasu plynule navyšovala. Skóre se zastavilo na hodnotě 6:1 a obránce Filip Kovář zazářil gólem a dvěma nahrávkami. "Klukům jsme řekli, že chceme hrát aktivní hokej a být často u puku. To se nám od druhé třetiny dařilo a výsledek mluví za všechno. Byl to super zápas, chválím všechny a jsem rád, že se nám konečně podařilo sehrát přesilovky," neskrýval kouč Milan Plodek nadšení.

Zároveň nicméně avizoval, že kvůli kolizi s utkáním prvoligových Benátek nastoupí junioři proti Olomouci o den později v dosti mladé sestavě a skromném počtu. To se odrazilo také na výsledku. Tygři v Home Credit Areně odevzdali nesmírně bojovný výkon, zkušenějšího a produktivního soka ale nepřetlačili a padli 2:6. "Soupeř byl lepší a měl skvělý pohyb. Bylo znát, že jsme hráli předchozí den, mladý tým hůře vstřebává únavu. Klukům ale nemůžeme nic vyčítat, bojovali a odmakali to, vysekl svým svěřencům oprávněnou pochvalu Plodek.

7. kolo: Litvínov - Liberec (čtvrtek, 17:00)

Verva střídá výhry s porážkami, i přes svoji turbulentní formu je na tom nicméně v porovnání s Libereckými o něco lépe. Minulý víkend urvala cenné tři body v Plzni, kde byla po většinu doby sevřena pod tlakem, Šimon Zajíček, bývalý gólman šelem, ovšem úřadoval. Do následujícího mače ve Varech nenastoupil a jeho tým padl hrozivě vysoko 1:8.

Naši hokejisté nemají s Litvínovem zrovna nejpříjemnější zkušenosti, loni s ním totiž v obou soubojích ochutnali trpkou příchuť porážky. Doma se tomu stalo až po prodloužení a výsledku 3:4. Také na Zimním stadionu Ivana Hlinky se hrál absolutně vyrovnaný hokej, Tygři dokonce vedli, jenže nakonec slavil soupeř, jenž zvítězil 4:2. Je co oplácet!

8. kolo: Chomutov - Liberec (sobota, 12:30)

Po sobotním obědě Tygry čeká setkání s Chomutovskými. Ti zatím optimální formu spíše hledají, avšak drtivá většina jejich zápasů byla až doposud velice vyrovnaná. Dá se očekávat, že mohou rozhodovat titěrnosti. Piráti za sebou mají západočeský trip, prohra 2:3 ve Varech byla už čtvrtou v řadě, pak ovšem překvapili v Plzni, kde i přes střeleckou převahu soupeře vyhráli 4:3! Vítězný gól vstřelil v přesilovce Jakub Štochl.

Liberečtí na tohoto protivníka naposledy narazili v předminulé sezóně, v juniorských týmech od té doby, co se hráčských kádrů týče, samozřejmě nezůstal kámen na kameni. Šelmy každopádně v soubojích s Piráty neztratily ani bod po výhrách 3:0 a 4:1.

První porážka napravena další přestřelkou

Dorostence předešlý týden nečekalo nic lehkého. Po začátku proti nepříliš zvučným soupeřům totiž dorazili o poznání kvalitnější. Náš tým se chvilku rozkoukával. Po dvaceti minutách derby s Mladou Boleslaví prohrával už 0:4. Poté se sice dostal zpátky do hry, leč lepší výsledek, než 5:7, z toho už bohužel nebyl. „Připravovali jsme se na to, že to bude těžký zápas. Naneštěstí jsme k tomu ale tak nepřistoupili. První třetina byla z naší strany katastrofa. Od druhé jsme se výrazně zlepšili, náskok soupeře jsme už však bohužel stahovali marně, mrzelo kouče Richarda Loba.

Za další dva dny zavítala pod Ještěd nevyzpytatelná Jihlava. Severočeši i přes zlepšený výkon znovu museli dotahovat. Nakonec z toho málem byly tři body, hosté ale v poslední minutě využili hru bez gólmana. Hujerova paráda v nájezdech však stanovila skóre 5:4 ve prospěch modrobílých. Dvakrát se přitom prosadil kapitán Tomáš Trunda. "Dukla je rozhodně kvalitní soupeř. Ze začátku jsme ji trošku podcenili, když jsme dostali rychlý gól, ale potom jsme se sebrali," pravil.

5. kolo: Pardubice - Liberec (čtvrtek, 18:00)

Dynamo vstoupilo do soutěže, stejně jako naši dorostenci, naprosto neskutečně. Budějovice porazilo 9:0, Tábor dokonce 12:0! První nezdar přišel až v minulém kole, kdy se Východočeši vydali do hlavního města. Slavia se hned po dvanácti sekundách ujala vedení a uspěla 4:2. Přesto Pardubičtí musejí úvod Extraligy dorostu považovat za skutečně úspěšný.

Loňské vzájemné zápasy rozhodně nenudily, příznivci domácích celků si v nich každopádně užily radosti jako šafránu. Pardubice nejdříve pod Ještědem zvítězily jednoznačně 8:3, jenže výhra o pět branek se povedla v odvetě také Severočechům, kteří ji v rámci své úspěšné šňůry opanovali se skóre 7:2. Budou se znovu radovat hosté?

6. kolo: Liberec - Motor (sobota, 16:00)

Dosavadní výkony Českých Budějovic se rozhodně nedají označit za ideální. Vyválčily sice výhry nad Technikou Brno a Táborem, jenže se silnějšími soupeři se urodily debakly. Pardubicím podlehly, jak už bylo výše zmíněno, 0:9, Hradci pak 3:10. Předvedená hra proti Mountfieldu už přitom byla lepší, zásadní rozdíl byl ale v produktivitě.

O tom, že svěřence Richarda Loba nečeká nic tak snadného, svědčí i bilance z loňska. Na jihu Čech Tygři výsledkem 4:2 shrábli plný zisk, doma ale prohráli těsně 2:3. Toto utkání bylo jediným v úseku veleúspěšných tří měsíců, v němž naši dorostenci vyšli bodově naprázdno! Jak dopadne sobotní shledání?

Držte našim mládežníkům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit