Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká ve Švédsku rozhodující duel. Projdou přes Växjö do finále Ligy mistrů?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po prohře na ledě Hradce Králové se naše mužstvo přesouvá na sever Evropy. Konkrétně do švédského Växjö, kde Tygři sehrají rozhodující utkání o postup do finále hokejové Ligy mistrů. První zápas skončil nerozhodně a šance obou mužstev na vítězství jsou tudíž stejné. Jak si Liberec proti Lakers povede?

Stejná šance

První semifinálové utkání nabídlo vyrovnanou bitvu, v níž Liberečtí dlouhou dobu prohrávali o jednu branku. V závěrečném dějství se ovšem dočkali vyrovnání a nakonec vybojovali cennou remízu 1:1. Poslední zápasy Tygrů v play-off CHL tak moc gólové hody nenabízí, v každém z posledních tří střetnutí totiž padly maximálně dva góly.

Po remíze z úvodního duelu mají obě mužstva stejnou šanci na postup a nachází se tak v mnohem pohodlnější pozici než v předcházejících kolech. Jak Liberec, tak Växjö totiž v osmifinále i čtvrtfinále své první utkání prohráli a v odvetě museli dotahovat. Menší výhodu budou mít hráči Lakers, kteří nastoupí před vlastními fanoušky, Severočechům se ovšem ve vyřazovací části na ledě soupeřů daří a lze tedy očekávat velmi vyrovnaný zápas.

Očekávání Jaroslava Januse:

" Podle mě se bude hrát méně defenzivně, než v extralize, na ledě bude více prostoru. Uvidíme, co na nás Växjö vymyslí. My tam jedeme s tím, že chceme vyhrát. Dobře se na ně připravíme, zítra máme den volna a poté už odlétáme do Švédska"


Prosadí se Bakoš?

Pozornost švédských obránců se bude pravděpodobně upírat především na útočníka Martina Bakoše, který s deseti góly vede tabulku střelců Ligy mistrů a zaslouženě je jedním z nominovaných na ocenění pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Liberecký střelec kromě posledního zápasu skóroval ve všech utkáních CHL, minulé úterý jeho gólovou sérii ovšem Växjö ukončilo.

Tygři si oproti tomu budou muset dát bedlivý pozor na kapitána švédského týmu Liama Reddoxe, jenž vstřelil jedinou branku svého týmu v prvním utkání. Na své hokejce měl poté ještě několik velmi slibných šancí, všechny ale zneškodnil brankář Jaroslav Janus.

Kladná bilance

Bílí Tygři mají na dosah historický úspěch a vůbec poprvé mají šanci postoupit do finále Ligy mistrů, v němž by se mohli dokonce střetnout s třineckými Oceláři. Tým z města pod Ještědem rozhodně není bez šance, navíc je mu nakloněna historie. Ve vyřazovacích bojích CHL se totiž Liberec již třikrát utkal s týmem ze Švédska a pokaždé odešel jako vítěz. V sezóně 2015/16 vyřadili Severočeši Linköping HC, o rok později tým Färjestad BK a letos si senzačně poradili s obhájcem titulu z Frölundy. Podaří se našemu mužstvu skolit dalšího soka ze země tří korunek?

Šelmy sice budou hostujícím mužstvem, do Växjö by měl ovšem dorazit nemalý počet libereckých fanoušků a hráči se tak dočkají podpory přímo z hlediště. Otevřou Tygři brány evropského finále? To se dozvíme již zítra, úvodní buly padne na ledě Vida Arény v 18:30 našeho času!

Martin Ševc před utkáním:

" Šance jsou v tuto chvíli padesát na padesát. Växjö je výborný tým, jeden z nejlepších v Evropě, ale my nemáme co ztratit. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát a postoupit do finále."


Bílí Tygři Liberec versus Växjö Lakers

Počet zápasů: 3
Bilance: 0 – 0 – 1 – 1 – 1
Skóre: 7:11

První utkání v liberecké Home Credit Aréně skončilo po vyrovnaném utkání remízou 1:1. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit