Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká série domácích zápasů. V prvním z nich vyzvou litvínovskou Vervu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po trpkém konci v hokejové Lize mistrů se pozornost Tygrů upíná směrem k extralize, ve které bojují o postup do vyřazovacích bojů. Liberecké hokejisty nyní čeká velmi důležitá šňůra domácích duelů. Jako první se v rámci severočeského derby utkají s předposledním Litvínovem!

Priorita

V úterý zakončili Tygři svou pouť hokejovou Ligu mistrů. První utkání v Home Credit Aréně sice skončilo 1:1, což byl velmi nadějný výsledek do odvety. Švédské Växjö ovšem na domácím ledě ukázalo své kvality a po výhře 6:1 se mohlo radovat z postupu do finále evropské soutěže. Liberečtí se ale za svůj výstup v letošním ročníku CHL nemusí vůbec stydět, poprvé v historii se totiž probojovali mezi čtyři nejlepší týmy, což je skvělý výsledek!

Nyní už se mužstvo z města pod Ještědem plně soustředí na českou extraligu, ve které má co dohánět. Šelmy se aktuálně nachází na dvanáctém místě a na postupové desáté místo ztrácí čtyři body. Ze třinácté pozice je navíc stíhá právě náš zítřejší soupeř z Litvínova, který by rád ztenčil pětibodovou mezeru mezi oběma celky.

Boj o naději

Verva nezačala letošní sezónu vůbec dobře a dlouho se krčila na samém chvostu tabulky. V říjnu a listopadu už to vypadalo, že se mužstvo z nejmenšího města na extraligové mapě začíná zvedat, jenže poté se jeho výsledky opět zhoršily. Litvínov se aktuálně nachází na předposledním místě a na svém kontě má třiačtyřicet bodů.

Žlutočerní navíc zažívají velmi nepříjemné období, v roce 2018 nevyhráli ještě ani jednou a už šest zápasů neokusili chuť vítězství. Proti Liberci si budou chtít hokejisté z Podkrušnohoří jistě zvednout sebevědomí a také zabojovat o naději na postup do vyřazovacích bojů. Do Liberce jistě zavítá houževnatý a odhodlaný soupeř, který Tygrům nedaruje tři body lacino.

Čtyřikrát doma

Svěřence trenéra Filipa Pešána nyní čeká série čtyř domácích zápasů v řadě, v níž postupně vyzvou Litvínov, Zlín, Brno a Olomouc. Na venkovních kluzištích se Tygrům stále nedaří, v Home Credit Aréně ovšem prohráli tento ročník pouze čtyřikrát a šňůra zápasů před vlastními fanoušky bude tudíž velmi důležitá!

Základní část české nejvyšší soutěže už načala svou poslední čtvrtinu a boj o play-off začíná vrcholit. Jak si Tygři v severočeském derby povedou? To se dozvíme v pátek od tradičních 18:00!

Petr Jelínek o aktuální situaci:

" Bereme to tak, že jdeme vyhrát každý zápas, ať už hrajeme Ligu mistrů nebo extraligu. Domácí soutěž je nyní na prvním místě, i když jsme chtěli přes Växjö postoupit. Zahrát si finále by bylo krásné. Nyní už přemýšlíme nad pátečním zápasem a v poslední čtvrtině základní části se pokusíme dostat do desítky!"


Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 63
Bilance: 26 – 6 – 2 – 10 – 19
Skóre: 174:164

V posledním vzájemném zápase ze především předvedli Marek Kvapil a Martin Bakoš, kteří dohromady posbírali osm bodů a zajistili Tygrům výhru v prodloužení. Zápas si můžete připomenout v následujícícm sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit