Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží na led probuzeného Litvínova. Oplatí Vervě porážku z druhého kola?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Svěřence trenéra Filipa Pešána čeká v pátek další utkání na soupeřově půdě. Tentokrát se tygří smečka představí v Litvínově, který si v posledních dvou kolech poradil s Kometou a Plzní. Hráče z města pod Ještědem tak nečeká vůbec jednoduchý soupeř!

Prolomí Tygři smůlu na venkovních hřištích?

Liberečané v neděli přerušili sérii tří porážek, když si ve vyrovnaném a náročném utkání poradili s Vítkovicemi poměrem 2:1. Poté čekala Tygry šňůra tří venkovních utkání, kterou zahájili na ledě Hradce Králové. Šelmy nepodaly proti Mountfieldu vůbec špatný výkon, na Východočechy to ale bohužel nestačilo.

„Myslím si, že jsme se od začátku zápasu drželi svého plánu. Po celou první třetinu to bylo dobré, ale neproměnili jsme jedinou šanci. Namísto toho jsme udělali hrubou chybu a rázem to bylo 0:1,“ zhodnotil utkání obránce Lukáš Derner.

V následujícím střetnutí bude naše mužstvo usilovat o své první body z venkovního zápasu proti Litvínovu. Liberec se aktuálně nachází na jedenácté pozici a nutně potřebuje bodovat, proti Vervě ho ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého.

Ukončení série porážek

Ani chemici nezačali nový ročník úplně ideálně. V prvních třech kolech sice dvakrát zvítězili, když na domácím ledě vynulovali Liberec a Hradec Králové, jenže poté přišla krize. Hráči z nejmenšího extraligového města poznali hořkost porážky devětkrát za sebou a v tabulce se propadli až na úplné dno.

V posledních dvou kolech už ale Verva opět zabrala, když si v nájezdech vyšlápla na vedoucí Kometu a následně si v nastaveném čase poradila i s plzeňskými Indiány. Litvínovští se ovšem stále nachází na samém chvostu tabulky a Tygrům určitě nebudou chtít nechat tři body zadarmo.

Boj o body

Obě mužstva potřebují v aktuální situaci výhru jako sůl. Tygři si navíc chtějí konečně připsat výhru z pozice hostujícího celku, a tak se dá očekávat vyrovnané a bojovné utkání. V případě výhry domácích by navíc Litvínov ztrácel na tým z města pod Ještědem pouze jeden bod. Prolomí svěřenci trenéra Filipa Pešána prokletí venkovních kluzišť? Úvodní buly padne před kamerami České televize v pátečních 17:30!

„Pro nás jsou v tuto chvíli všechny zápasy klíčové. Musíme do toho jít hlava nehlava, ať se nám daří, nebo ne. Potřebujeme si začít věřit. Doma jsme porazili Vítkovice, ale v Hradci jsme na to nenavázali. Doufám, že se nám podaří v Litvínově uspět a že se od toho odrazíme. Potřebujeme zkrátka nějaký impuls,“ svěřil se Lukáš Derner.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 61
Bilance: 26 – 4 – 2 – 10 – 19
Skóre: 167:159

I v druhém vzájemném zápase s Litvínovem se Tygři představí na hřišti soupeře. Poslední domácí utkání s Vervou sehráli Liberečtí minulou sezónu. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit