Bílí Tygři Liberec

Tygři vyjíždí do Krušných hor. První venkovní utkání sehrají v Litvínově

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Extraliga má hned na začátku základní části velmi nabitý los a Liberec čeká zápas prakticky každý druhý den. Po úvodní výhře nad Hradcem Králové a sobotním oddychu má tygří smečka na programu i první utkání na ledě soupeře, v němž se utká s litvínovskou Vervou!

Vítězné vstupy

Nedělní soupeř našeho mužstva rovněž vstoupil do nové extraligové sezóny tím správným směrem. Svěřenci Vladimíra Országha sice trochu zabrnkali na nervy svým fanouškům, když se jejich třígólový náskok ztenčil pouze na rozdíl jediné trefy, nakonec ale střetnutí ve Zlíně zvládli. Po konečném výsledku 4:2 si tak Litvínov připsal první letošní body.

Také Tygři byli při své letošní premiéře úspěšní. V prvním kole se utkali se svým rivalem z Hradce Králové a opět to byla prvotřídní bitva. Tu nakonec paradoxně rozhodl jediný gól, který vstřelil obránce Ladislav Šmíd. Na druhé straně kluziště poté Petr Kváča nepustil za svá záda jediný puk a šelmy se mohly radovat z výhry 1:0.

Ladislav Šmíd o prvním utkání základní části:

„Bylo to hodně těžké. Hradec je nepříjemný, což se ukázalo už během přípravy. Takhle na začátku to s nimi vážně není sranda, navíc trochu změnili styl hry. Pod panem Martincem hrají trochu aktivněji a víc napadají. Podle mě zápas moc pěkný na pohled nebyl, takové to ale na začátku ročníku bývá. Bylo to ubojované vítězství.“


Soupeř poprvé doma

Oba celky měly během pátečních zápasů menší problémy s disciplínou, Liberec hrál totiž šestkrát oslabení a Verva dokonce sedmkrát. Tygři však během početní nevýhody neinkasovali ani jednou a úplně stejně si vedl i Litvínov. Bude v neděli tedy rozhodující hra při rovnovážném počtu hráčů?

Týmu z Podkrušnohoří se proti Liberci poslední dobou nedaří, neboť z posledních osmi vzájemných duelů vyhrál pouze jeden. Litvínovští navíc budou hrát letos poprvé před svými fanoušky, takže o to větší bude jejich motivace šelmy porazit. Budou přesto úspěšnější svěřenci Patrika Augusty? Na to dostaneme odpověď již v neděli od 17:30!

V prvním kole uspěl Litvínov ve Zlíně, FOTO: David Peška

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit