Bílí Tygři Liberec

Tygři v neděli zavítají na led bojovných Pardubic

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Po nepovedeném pátečním zápase liberecké hokejisty čeká další venkovní utkání. Tentokrát navštíví Pardubice, které aktuálně bojují o každý bod vzhledem k těsné spodní části tabulky. Napraví šelmy své zaváhání a porazí motivované Dynamo? Nedělní střetnutí je na programu v entaria areně od 17:30.

Lov bodů zastavila Olomouc

Tygři se po reprezentační pauze naladili na vítěznou vlnu. Po výhře nad Litvínovem zamířili do Zlína, kde soupeře přestříleli s konečným výsledkem 2:4, a dvě trefy si navíc připsal Michal Bulíř. Následně se v Home Credit Areně odehrálo velmi gólově atraktivní utkání proti Rytířům z Kladna, ale drama se nakonec naklonilo k Tygrům, kteří v duelu vsítili 5 branek!

Bodové hodování nakonec ukončila Olomouc. Hned v úvodu duelu se poprvé v extralize prosadil osmnáctiletý útočník Jakub Rychlovský, ale z hlediska ofenzivy jediná branka na Kohouty nestačila. Domácí v první dvacetiminutovce udeřili dvakrát a skóre se již nezměnilo.

Trenér Patrik Augusta hodnotí zápas s Olomoucí:

„I přesto, že jsme vstřelili první branku, se nám začátek zápasu moc nepovedl. Soupeř hrál výborně a vyhrál zaslouženě. Od druhé třetiny eliminoval naše šance, těžko jsme se přes něj dostávali.“


Záchranný kruh pro Pardubice?

Dynamo se nenachází v nejpříjemnější situaci. Spolu s Litvínovem a Kladnem obývá poslední místa tabulky. Aktuálně je ale ve skvělé formě a slaví už čtyři výhry v řadě! Z venkovního zápasu ve Vítkovicích Pardubičtí ukořistili všechny body hlavně díky povedené třetí třetině a proměněným přesilovkám. Další důležitý duel odehráli doma proti Zlínu, který nakonec přehráli 3:2.

Klíčový zápas pro Pardubice byl proti kladenským Rytířům, jelikož oba celky měly dosavadně stejný počet bodů. Na Kladně ale pardubičtí koně předvedli gólovou parádu s konečným výsledkem 2:5! Tímto cenným vítězstvím se tak vyšplhali na dvanácté místo.

V letošní sezóně se z celkem třech vzájemných zápasů radoval dvakrát Liberec. Hokejisté v červených dresech vyzráli na Severočechy pouze v prvním říjnovém klání těsným výsledkem 3:2. Pod Ještědem pak o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy a dva body sebraly šelmy. V lednu pak znovu potvrdily svoji domácí úspěšnost a Pardubice přestřílely 5:2.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 71
Bilance: 28 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 145:114

Podívejte se, jak si Tygři poradili s Pardubicemi v posledním vzájemném zápase:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit