Bílí Tygři Liberec

Tygři v neděli zavítají na led bojovných Pardubic

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Po nepovedeném pátečním zápase liberecké hokejisty čeká další venkovní utkání. Tentokrát navštíví Pardubice, které aktuálně bojují o každý bod vzhledem k těsné spodní části tabulky. Napraví šelmy své zaváhání a porazí motivované Dynamo? Nedělní střetnutí je na programu v entaria areně od 17:30.

Lov bodů zastavila Olomouc

Tygři se po reprezentační pauze naladili na vítěznou vlnu. Po výhře nad Litvínovem zamířili do Zlína, kde soupeře přestříleli s konečným výsledkem 2:4, a dvě trefy si navíc připsal Michal Bulíř. Následně se v Home Credit Areně odehrálo velmi gólově atraktivní utkání proti Rytířům z Kladna, ale drama se nakonec naklonilo k Tygrům, kteří v duelu vsítili 5 branek!

Bodové hodování nakonec ukončila Olomouc. Hned v úvodu duelu se poprvé v extralize prosadil osmnáctiletý útočník Jakub Rychlovský, ale z hlediska ofenzivy jediná branka na Kohouty nestačila. Domácí v první dvacetiminutovce udeřili dvakrát a skóre se již nezměnilo.

Trenér Patrik Augusta hodnotí zápas s Olomoucí:

„I přesto, že jsme vstřelili první branku, se nám začátek zápasu moc nepovedl. Soupeř hrál výborně a vyhrál zaslouženě. Od druhé třetiny eliminoval naše šance, těžko jsme se přes něj dostávali.“


Záchranný kruh pro Pardubice?

Dynamo se nenachází v nejpříjemnější situaci. Spolu s Litvínovem a Kladnem obývá poslední místa tabulky. Aktuálně je ale ve skvělé formě a slaví už čtyři výhry v řadě! Z venkovního zápasu ve Vítkovicích Pardubičtí ukořistili všechny body hlavně díky povedené třetí třetině a proměněným přesilovkám. Další důležitý duel odehráli doma proti Zlínu, který nakonec přehráli 3:2.

Klíčový zápas pro Pardubice byl proti kladenským Rytířům, jelikož oba celky měly dosavadně stejný počet bodů. Na Kladně ale pardubičtí koně předvedli gólovou parádu s konečným výsledkem 2:5! Tímto cenným vítězstvím se tak vyšplhali na dvanácté místo.

V letošní sezóně se z celkem třech vzájemných zápasů radoval dvakrát Liberec. Hokejisté v červených dresech vyzráli na Severočechy pouze v prvním říjnovém klání těsným výsledkem 3:2. Pod Ještědem pak o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy a dva body sebraly šelmy. V lednu pak znovu potvrdily svoji domácí úspěšnost a Pardubice přestřílely 5:2.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 71
Bilance: 28 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 145:114

Podívejte se, jak si Tygři poradili s Pardubicemi v posledním vzájemném zápase:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Pomozme Tygrům! Vytvořme na čtvrtfinále bílé peklo!

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Soutěžte na úterním utkání o vstupenky na Benátskou

Z našeho fanshopu

Triko PO 2024 pánské

330 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek PO 2024

165 Kč
Koupit

Šála PO 2024 tištěná

350 Kč
Koupit