Bílí Tygři Liberec

Tygři v CHL musí zabrat! O premiérové body zabojují doma s Belfastem

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Nula bodů po dvou zápasech - to rozhodně není ideální situace. Ve čtvrtek se však Bílým Tygrům naskýtá v CHL další šance přiživit postupové naděje! Na sever Čech totiž dorazí severoirský Belfast. Začátek zápasu je naplánován na 19:45.

Tygři pozadu

Opět po roční přestávce si Bílí Tygři mohou vychutnávat hokejový svátek zvaný Champions Hockey League. Vstup do letošního ročníku však šelmám nevyšel ideálně. Po úvodním dvojzápasu na hřištích soupeřů nemají ani bod a v tabulce skupiny C jsou s odstupem na poslední příčce.

Po několika cenných skalpech v přípravných duelech se Tygři nechali zaskočit hned v premiérovém utkání letošního ročníku CHL. Třaskavou přestřelku v Belfastu zvládl lépe domácí tým a to ještě pro Liberecké nebylo vše. O dva dny později totiž svěřenci Patrika Augusty nestačili ani na švédskou Luleu.



Belfast jako černý kůň

To Belfast začal v prestižní evropské soutěži velmi dobře. Kromě Bílých Tygrů trápili Giants i augsburské Pantery. Německý favorit se nakonec na těsnou výhru v prodloužení pořádně nadřel. Čtyři body jsou i tak pro Belfast vynikajícím startem a znamenají také, že klub ze Severního Irska drží krok s dalšími dvěma čtyřbodovými týmy – Augsburgem a Luleou.

Vedle Bílých Tygrů a Panterů tak skupina C má také svého černého koně. Giants vynikají především svou tvrdou hrou, na což po prvním zápase upozorňoval i liberecký útočník Libor Hudáček. Bude však tvrdost stačit Britům na postup do další fáze soutěže?



Nejen důraz

Belfast ale není jen týmem, který vítězí důrazem. Ve svém středu má hned několik zajímavých jmen, na která by si Liberec měl dát velký pozor. Jedním z nich je bezesporu Brian Ward, autor dvou branek z úvodního střetnutí. Stejným počtem gólů se však v CHL může pyšnit také Libor Hudáček.

Kdo z obou zmíněných ostrostřelců bude slavit na severočeském ledě, uvidíme ve čtvrtek. Úvodní buly zápasu Liberec – Belfast je naplánováno na 19:45.

Sestřih úvodního duelu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit