Bílí Tygři Liberec

Tygří smečka míří i s Michalem Birnerem na led nevyzpytatelné Olomouce!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Svěřence Filipa Pešána čeká další těžká fuška. V rámci 21. kola nejvyšší soutěže se střetnou s Hanáky, a úkol bude jasný, přerušit sérii tří proher na kluzištích soupeřů! Olomoučtí svoji kůži nicméně nedávají lacino, což si ostatně Tygři ověřili i v předchozím vzájemném střetnutí. Pomůže jim k bodovému zisku například staronová akvizice Michal Birner?

Tlačenice v čele

Liberečtí hokejisté se po dvaceti odehraných kolech vyhřívají na nejvyšším stupínku extraligové tabulky, ale další dva celky jsou na stejné bodové úrovni! Třinec i Vítkovice nicméně disponují horším skóre. Dosavadní vyrovnanost soutěže je nevídaná, například na aktuálního soupeře z Olomouce totiž drží šelmy "pouze" osmibodový náskok. Jakákoliv série, ať už pozitivní či negativní, může pořadím naprosto zásadně zamíchat. O to větší důležitost připadá každému souboji, bez velkého ohledu na vyzyvatele.

Z posledních osmi střetnutí se modrobílí představili pouze třikrát mimo prostor vlastní arény, a pokaždé z toho byla porážka, a to po gólově bohatých bitvách ve Vítkovicích, Třinci a Mladé Boleslavi. Ačkoliv parádní domácí bilance tyto nezdary jednoznačně překonává, v Olomouci už naši hokejisté budou jednoznačně chtít uzmout plný bodový zisk.

Další velký návrat

Liberec se sice může chlubit nejproduktivnějším útokem v soutěži, avšak neponechává nic náhodě a dále významně posiluje! Minulý týden se z KHL vrátil Tomáš Filippi, aby jej následoval další velký forvard. Ve středu Filip Pešán oznámil příchod Michala Birnera, jenž se naprosto zásadně podílel na zisku doposud jediného libereckého titulu! Právě v Olomouci zažije staronová posila svoji zápasovou premiéru. Michal působil ve švýcarském klubu Fribourg-Gottéron, se kterým se z osobních důvodů rozhodl ukončit spolupráci. Po celou dobu patřil k jeho tahounům.

Útočník, který oblékne dres s číslem 86, se bude snažit zapadnout do senzačně fungující ofenzivy. "Neskutečnou formu má Marek Kvapil. Dá se říct, že je to suverénně nejlepší hráč extraligy. Tým na něm stojí. Ale věřím, že teď, když je tu zpět třeba i Tomáš Filippi, se naše síla zase trochu rozloží. Trochu bychom tím mohli z Kvápy sejmout tlak, protože při tom, jak momentálně vyčnívá, si ho všechny týmy detailně všímají a nedávají mu na ledě ani centimetr místa navíc," vyjadřuje s k parťákovi, jenž nosí právě pro něj typickou šestnáctku.

Právě Marek Kvapil je absolutně největším postrachem všech obran, dokázal totiž bodovat už v osmnácti utkáních v řadě! Suverénní lídr kanadského bodování má nejlépe nakročeno k překonání všemožných rekordů. Už teď je jeho série třetí nejdelší v historii soutěže! Zajímavé je, že když v prvních dvou kolech zkušený mazák nebodoval, nevstřelili Severočeši ani branku. Překoná také tuhou defenzivu Olomouce?

Michal Birner o svém návratu pod Ještěd

"Dá se říct, že jiná varianta nepřicházela v úvahu. Když jsem agentovi volal, že se chci vrátit domů, bavili jsme se v podstatě jenom o Liberci. Bylo tu nějaké oťukávání z jiných týmů, ale já byl v takovém rozpoložení, že jsem chtěl jít především do známého prostředí. V Liberci znám trenéra, spoustu hráčů, zázemí... Vím, do čeho jdu, a to pro mě bylo strašně důležité. Je to pro mě takový návrat domů. Sice jsem tu odehrál pouze jednu sezonu, ale vnitřně to takhle cítím. "


Ve stopách neskutečného obratu

Ve vzájemných zápasech s Kohouty platí, že se daří týmům hrajícím před svými fanoušky. Poslední výhra hostů se urodila před více než dvěma lety, když svěřenci Filipa Pešána ovládli olomoucký led poměrem 4:0. Právě takto vysoká výhra je, dá se říct, unikátem. Setkání s Hanáky bývají velice vyrovnaná, často se rozhoduje až v samotném závěru, nebo dokonce v prodloužení, či samostatných nájezdech.

Když se týmy utkaly naposledy, byla k vidění velká hokejová show! Kohouti vedli v Home Credit Areně už 3:0, jenže šelmy nesložily zbraně a vybičovaly se k úchvatné otočce skóre. Když šly pět minut před koncem za stavu 1:3 do oslabení, kdekdo už opouštěl stadion. Právě při hře ve čtyřech nicméně Liberečtí vstřelili dva góly, načež prodloužení ráznou ranou ukončil v jejich prospěch Ladislav Šmíd! Pro liberecké fanoušky to byl velký zážitek a zároveň odměna za věrnost až do konce.

Jak se bude vyvíjet souboj na soupeřově kluzišti? To se začneme dozvídat v pátek v 18 hodin, kdy bude na olomouckém zimním stadionu vhozen první kotouč do středového kruhu. Držte Tygrům palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 17
Bilance: 7 – 2 – 0 – 1 – 7
Skóre: 42:29

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit