Bílí Tygři Liberec

Tygří smečka míří do Plzně! Dobude v důležitém střetnutí indiánskou tvrz?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři po sérii pěti porážek na přelomu listopadu a prosince zabrali a v tabulce se posunuli na páté místo. Těsně před nimi se nachází Plzeň, která drží poslední příčku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off! Bodový rozdíl je navíc minimální, takže nás čeká velmi důležité střetnutí!

Dvakrát s bodem

Tygři do nového roku vkročili tou správnou nohou a navázali na své výkony z konce toho minulého. V úvodu ledna vyhráli čtyři zápasy v řadě a ve dvou z nich navíc Petr Kváča udržel čisté konto. Následně však přišla dvě klopýtnutí.

Liberečtí prohráli dvakrát za sebou, nejdříve na ledě Zlína a poté doma s brněnskou Kometou. Nutno však podotknout, že v obou případech šelmy ještě dvě minuty před koncem prohrávaly o gól a i přesto dostaly utkání do prodloužení. Díky tomu si tak připsaly aspoň dva cenné body za porážku v nájezdech.

Radan Lenc o dvou prohrách v nájezdech:

"Každý bod je důležitý. Budeme muset potrénovat nájezdy, protože se nám v nich vůbec nedaří. Věřím, že příště budeme úspěšnější."


Je krize pryč?

Plzeň vstoupila do tohoto ročníku extraligy ve velkém stylu a dlouho se s Třincem přetahovala o první místo v tabulce. Na konci prosince a začátku ledna se však západočeský stroj zadrhl. Škodovka v tomto období vyhrála jen jediné utkání z osmi a v celkovém pořadí se propadla dolů.

Poté se sice indiáni dostali znovu do sedla a vyhráli třikrát za sebou, jenže v uplynulém týdnu padli s Hradcem Králové i s Vítkovicemi. Plzeňští jsou momentálně jako na houpačce a proti Tygrům budou chtít své výkony stabilizovat. Výhodou jim navíc bude domácí prostředí, kde se jim proti Liberci v posledních letech velmi daří.

Tvrdá střela Michala Birnera

Zápas o šest bodů!

Situace při pohledu na tabulku je jasná. Do čtvrtfinále vyřazovacích bojů postoupí pouze nejlepší čtyři týmy. Tygři jsou pátí a chtějí se posunout na čtvrté místo, které okupují právě Plzeňští. Rozdíl mezi oběma soupeři činí pouhé tři body, takže nás čeká velmi důležitý duel! Samozřejmě je potřeba dodat, že do konce základní části zbývá ještě hodně kol, takže ať už utkání dopadne jakkoliv, zdaleka nebude nic rozhodnuto.

Vyhrají liberečtí hokejisté po dlouhé době v Plzni a dotáhnou se na indiány v tabulce, nebo se budou radovat Západočeši a navýší svůj náskok na šest bodů? Odpověď na tuto otázku se dozvíme již v neděli, kdy v 16:30 padne úvodní buly!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet vzájemných zápasů: 73
Bilance: 33 – 4 – 3 – 6 – 27
Skóre: 207:207
  • Stejně jako Plzeň nerada jezdí do Liberce, i pro Tygry není domácí led indiánů příjemným prostředím. Naposledy totiž na západě Čech uspěli v sezóně 2016/17.
  • Plzeň tento ročník hrála ze všech týmů nejvíce oslabení, zároveň je ale nejlepší v jejich ubránění.
Tygři se radují z branky proti Plzni

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit