Bílí Tygři Liberec

Tygři sice v samém závěru přišli o vedení, z Litvínova si ale přesto odváží dva body

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Litvínov/Liberec - Už už to vypadalo, že si svěřenci trenéra Patrika Augusty proti Vervě připíší do tabulky tři body za hubené vítězství 1:0. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby však Richard Jarůšek vyrovnal a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm si ale Tygři spravili chuť a díky Dávidu Grígerovi získali důležitý druhý bod.

Na první velkou šanci se v Litvínově dlouho nečekalo. Už po necelé minutě totiž zblízka střílel Martin Látal, Petr Kváča si ale poradil jak s jeho ránou, tak s následným pokusem Františka Gerháta. Aktivní domácí si vzápětí vysloužili přesilovku, ani tu ale v úvodní branku zápasu neproměnili.

Ve zbytku třetiny byl k vidění vyrovnaný hokej, kterému kralovali brankáři. Oba týmy si ještě zahráli po jedné početní výhodě, ani v jedné z nich jsme však gól neviděli. Blízko k němu měl Michal Birner, který se tvrdě opřel do přihrávky Ronalda Knota, jenže Denis Godla kotouč vyrazil. Po úvodní dvacetiminutovce se tak do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé části hry dostali Tygři k dispozici přesilovku, v které nebezpečně pálil Jaroslav Vlach, Godla ale jeho dělovku zastavil. Liberečtí byli na ledě více vidět a za svou aktivitu si vysloužili další početní výhody. V jedné z nich se do velké šance dostal Adam Musil, z bezprostřední blízkosti však puk za brankovou čáru dotlačit nedokázal!

Zanedlouho se do nadějné pozice dostal Dávid Gríger, jenže Godla skvělým zákrokem opět podržel svůj tým. V 38. minutě už ale litvínovský gólman inkasoval. Zasloužil se o to Lukáš Derner, jehož střela od modré čáry díky skvěle clonícímu Adamu Musilovi skončila až v síti - 0:1. Domácí měli ještě těsně před druhou sirénou šanci na vyrovnání, Patrik Zdráhal však na Kváču nevyzrál. Po prostřední periodě tak Liberečtí drželi jednogólový náskok.

Litvínovští nic nevzdávali a od začátku třetí třetiny byli aktivnější. Tygři se spíše soustředili na obranu a hrozili hlavně z protiútoků.V 51. minutě nabil Patrik Zdráhal Richardu Jarůškovi, jeho dělovku však Kváča lapil. Zanedlouho se v zajímavé pozici před brankou ocitl František Gerhát, ani on ale kýžený vyrovnávací gól nevstřelil.

Verva v závěru vstupňovala svůj tlak a nakonec byla za svou aktivitu odměněna. Richard Jarůšek odvedl výbornou práci na brankovišti a z bezprostřední blízkosti poslal zápas do prodloužení - 1:1! To ale netrvalo moc dlouho. Už v druhé minutě totiž Dávid Gríger využil toho, že Denis Godla přišel o hokejku, a střelou mezi betony zařídil pro Tygry důležitý bonusový bod.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit