Bílí Tygři Liberec

Tygři rozchodili brankostroj. Teď vycení zuby na brněnskou Kometu

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Momentálně dvanáctí svěřenci Filipa Pešána se na začátku cílové rovinky základní části nadechují k velkému finiši. Na domácím ledě si poradili s Litvínovem i Zlínem a na body zaútočí i proti brněnské Kometě. Úterní repríza loňského finále startuje v 18:00!

Před domácími ochozy – kapitola třetí

Liberec a Kometu čeká čtvrtá a zároveň poslední repríza loňského finále v letošní základní části. Aktuální postavení v tabulce sice favorizuje brněnského soupeře, v předešlých třech vzájemných střetnutích ale pokaždé zvítězil domácí celek, a tak jsou na řadě tentokrát Bílí Tygři!

Ti se v současné době nacházejí v polovině svého domácího čtyřboje, který o víkendu začal velmi úspěšně. Liberečtí zatočili s Litvínovem i Zlínem s celkovým skóre 12:1 a výrazně se přiblížili postupové desítce. Do té mohou poskočit už v úterý!

Martin Ševc objíždí protihráče

Po svátcích nezastavitelní? Už neplatí!

Styl, jakým vstoupila Kometa do soutěže po krátké vánoční přestávce, udivoval celou extraligu. Brňané čerpali ze sváteční pohody téměř měsíc, když vyhráli hned devět utkání v řadě za sebou. Každá série však jednou končí, což platilo i o té brněnské. Kometu zastavil jako první hradecký Mountfield, který v posledním kole dokázala napodobit i Mladá Boleslav.

Úřadující mistr se díky úchvatné šňůře vítězství dostal do souboje o druhé místo, o které by se v závěru soutěže měl poprat s Hradcem Králové, Vítkovicemi a Třincem. K úspěchu by mohly dopomoci i velké zkušenosti Martina Erata či Ondřeje Němce. Oba dva zmínění hráči si vydobyli pozvánku na olympijské hry. Na ledě se tak budou moci poměřit s libereckým olympionikem Martinem Bakošem.


Přetlak v brankovišti

Jen těžko se dá odhadovat, kdo se proti Bílým Tygrům objeví mezi třemi tyčemi. Už brankářská dvojice Čiliak-Vejmelka budila pořádný respekt. Silné duo však ještě doplnil ze zámoří Marek Langhamer, který podobně jako Roman Will nakoukl i do slavné NHL. Všichni tři brněnští borci mají úspěšnost zákroků kolem 92 %. To je skutečně těžký kalibr.

Pro koho nakonec vyzní souboj rozjetých libereckých střelců s maskovanými muži brněnské Komety, se dozvíme v úterý. Úvodní buly duelu dvou posledních mistrů je naplánováno na 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 35
Bilance: 13 – 2 – 0 – 2 – 18
Skóre: 75:104

Minulé vzájemné střetnutí přineslo velmi napínavou bitvu, kterou v závěru rozhodl bývalý hráč Komety Marek Kvapil. Zápas si můžete připomenout v našem sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit