Bílí Tygři Liberec

Tygři proti ambiciózním Ocelářům! Kdo si připíše druhou výhru v sezóně?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři chtějí po výhře nad Chomutovem pokračovat na vítězné vlně. Do města pod Ještědem zavítá Třinec, který má stejně jako Liberec na kontě 3 body. Připíší si svěřenci trenéra Filipa Pešána první domácí výhru? To se dozvíme v neděli od 16:00!

Změny v kádru Ocelářů

Po minulé úspěšné sezóně došlo v kádru loňského vícemistra k několika změnám. Tým opustili Linhart a Rákos, kteří zamířili do Hradce, Jank, jenž posílil obranné řady Chomutova a Petružálek, který se vrátil do svého mateřského Litvínova. Trenér Varaďa však ve svém týmu přivítal i několik zvučných posil, tou nejvýznamnější je lotyšský kanonýr Roberts Bukarts, jenž v minulých letech dával v dresu Zlína 20 gólů za sezónu.

Jedním z vůdců Ocelářů by se měl stát i Marek Viedenský, který uplynulé roky strávil v ruské KHL v týmu Slovan Bratislava. Na sever Moravy přišlo také několik mladíků, jmenovitě útočník Jan Hladonik a brankář Nick Malík. Za zraněného Rotha rozšířil obranné řady Ocelářů Martin Gernát, který je v Třinci na dvouměsíčním hostování.

Oceláři znovu v Lize mistrů

V minulé sezóně si Třinečtí i Liberečtí zahráli Champions Hockey League a český hokej v ní oba týmy výborně reprezentovali. Tygři vypadli v semifinále se švédským týmem Växjö Lakers HC, Oceláři pak ve stejném kole s pozdějším vítězem JYP Jyväskylä z Finska. Narozdíl od Severočechů si Slezané díky druhému místu v extralize z minulého roku vybojovali účast i v nové sezóně CHL.

Oceláři byli nalosováni do skupiny C společně se švédským Djurgårdens IF, finským Tappara Tampere a norským Storhamar IL Ishockey Elite. Do soutěže vstoupili Třinečtí dvěma vysokými debakly, když nejdřív prohráli Djurgården 1:6 a poté s Tampere 2:8. První 3 body do tabulky si připsali za druhý zápas s Djurgården, který vyhrál tým ze severu Moravy 4:3. Jeden bod pak získali za prohru po prodloužení s Tampere.

Oceláře ještě v říjnu čeká dvojzápas s Storhamerem, který by papírově měl být nejslabším celkem skupiny. Třinečtí ztrácí na postupové pozice čtyři body, reálnou šanci na postup ze skupiny tak ještě mají.

Nepovedený start obou týmů

Stejně jako Tygři i Oceláři prohráli své první dva zápasy a vyhráli až ten třetí. V prvním kole překvapivě prohráli Slezané se Zlínem, v druhém utkání pak podlehli Olomouci, protože zbytečně ztratili dvoubrankové vedení a prohráli 3:2. Ve třetím zápase proti Karlovým Varům si už Oceláři napravili chuť, když díky gólům Chmielewského a Ondřeje Kovařčíka zvítězili 2:0.

Liberečtí na tom jsou velmi podobně, po zápasech s Pardubicemi a Plzní, ve kterých nevstřelili ani jeden gól, si napravili reputaci v Chomutově. V tomto zápasé konečně prolomil střelecké prokletí dvěma góly Michal Bulíř, jednu branku přidal Jakub Valský a skvělý výkon předvedl Marek Schwarz.

500

Trenér Filip Pešán o zápasu s Chomutovem:

"Odehráli jsme po dvou ne úplně špatných zápasech extrémně poctivé utkání. Zjednodušili jsme hru, což mělo dobrý vliv na náš výsledek. Myslím, že máme zaslouženě tři body."


Připíše si naše mužstvo do tabulky tři body za první domácí výhru v sezóně? To se dozvíme už v neděli, úvodní buly padne v 16:00. Přijďtě Tygry podpořit!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 64
Bilance: 24 – 9 – 2 – 3 – 26
Skóre: 185:176

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit