Bílí Tygři Liberec

Tygři pošesté vyhráli základní část a překonali český rekord. Zároveň si zajistili CHL

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tříbodovou výhrou nad Plzní si liberečtí hokejisté s předstihem zajistili zisk Prezidentské trofeje, kterou si potěžkají již počtvrté za posledních pět let. Zároveň tím překonali český rekord a jako bonus si vybojovali účast v následujícím ročníku Champions Hockey League, kterou si vyzkouší již pošesté.

V poslední době si Tygři připsali několik rekordů - Michal Birner dvakrát dokončil hattrick v prodloužení během jedné sezóny, Libor Hudáček překonal rekord v počtu bodů a branek zaznamenaných cizincem v základní části (a zároveň překonal klubový rekord), Ladislav Šmíd strávil v utkání na ledě nejvíce minut... Nyní ovšem Liberečtí překonali rekord jako tým!

V úterý totiž svěřenci trenéra Patrika Augusty pokořili Plzeň a po výsledku 4:1 se mohli čtyři kola před koncem radovat ze zisku Prezidentské trofeje, kterou navíc vyhráli již počtvrté v posledních pěti ročnících. Celkově tak šelmy ovládly základní část extraligy šestkrát, což se ještě nikomu v samostatné české nejvyšší soutěži nepovedlo!

Od roku 1993, tedy od vzniku České republiky, dokázaly první část sezóny kromě Severočechů ovládnout více jak dvakrát pouze dva kluby - pražská Sparta a Vsetín. Oba tyto celky byly po základní části na prvním místě pětkrát.

Triumfem v minulé sezóně tak Liberečtí tento rekord vyrovnali a letos se šestou výhrou osamostatnili v historické tabulce. Prezidentská trofej jim bude předána po utkání s Třincem, které se odehraje 3. března v 17:30.

Slavnostní ceremoniál

Prezidentský pohár pro vítěze základní části předá ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček přímo do rukou hlavních představitelů klubu - prezidenta Petra Syrovátka a generálního manažera Ctibora Jecha. Vítězi základní části přináleží rovněž finanční odměna ve výši 1 milionu korun na podporu mládežnického hokeje. Symbolický šek převezmou zástupci nastupující generace, hráči 2. třídy a synové známých Tygrů Patrik Pešán, Denis Krenželok a Martin Láska. Následovat bude obligátní týmové foto s Prezidentským pohárem.

Vyfoťte se s pohárem

Cenný originál Prezidentského poháru bude v průběhu utkání vystaven na ochozu Home Credit Areny. V přestávkách mezi třetinami tak budou mít fanoušci jedinečnou příležitost prohlédnout si trofej pro vítěze základní části.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit