Bílí Tygři Liberec

Tygři odstartují nový rok pěkně zostra. Vybojují na Spartě body?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Silvestrovské oslavy jsou u konce a po drobné pauze je hokej zpět. Šelmy zahájí druhou polovinu základní části na ledě O2 areny, kde mají svému oponentovi rozhodně co vracet. V posledním střetu na území Pražanů totiž zvítězil domácí celek 3:0. Bude Augustova družina tentokrát úspěšnější? Úvodní buly je naplánováno na tuto neděli v 16:00.

Problémy s marodkou?

Poslední dobou kádr Severočechů trpí absencí několika klíčových hráčů. Nejdéle se na soupisce neobjevil Dávid Gríger, jenž ze všech prosincových utkání nastoupil pouze do jednoho – toho úvodního. Kromě něj se musí kouč Patrik Augusta již pět mačů obejít také bez Michala Bulíře.

Aby toho nebylo málo, už čtyři duely v řadě vynechal i Tomáš Filippi. Trojlístek libereckých opor sice znamená citelnou ztrátu, přesto se ale šelmy pravidelně radují z výher. Ostatně z posledních pěti extraligových měření vytěžily 11 z 15 bodů a porážku okusily pouze jednou: ztratily poslední derby roku 2020 na svém ledě s Mladou Boleslaví 0:2.

Patrik Augusta o nepovedeném zápasu s Mladou Boleslaví:

„Soupeř dal góly, kdežto my ne. To byl největší rozdíl. Nemyslím si, že bychom odehráli špatné utkání, bohužel ale bez branek vyhrát nelze. To rozhodlo.“


Posily na obou stranách

Liberec i Sparta koncem prosince avizovali zvučné posily do svých řad. Pod Ještěd se vrátil, zdejším fanouškům dobře známý, reprezentační bek Ondřej Vitásek. Třicetiletý odchovanec prostějovského hokeje, který s Tygry slavil titul, stříbro i dva Prezidentské poháry, měl po konci v Dinamu Riga z KHL jasno a podepsal dlouholetý kontrakt ve staronové organizaci.

Přes svátky bylo aktivní i vedení na druhé straně barikády, celek z hlavního města přivedl gólmana Alexandera Saláka. Ten ještě loni nastupoval ve stejném mužstvu jako před přestupem Vitásek, v Dinamu Riga. Salák, který má na kontě starty z prestižních evropských soutěží, NHL nebo MS, nyní posílí brankářský post sparťanů.

Gólman Sparty při zákroku

Sparta do čela?

Aktuální lídr Třinec ztratil svou nedávnou formu a nejbližším vyzyvatelům se tak nabízí šance. Jedním z největších adeptů na dohnání Ocelářů je právě sok šelem. Pražané totiž ztrácí na vrchol tabulky pouhé čtyři body. Navíc z posledních devíti mačů naplno neuspěli jen jedenkrát.

Svěřence trenéra Augusty tedy čeká tvrdý oříšek. Přivezou si přesto z metropole výhru? To se dozvíme v neděli od 16 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 74
Bilance: 24 – 9 – 0 – 10 – 31
Skóre:202:221

Zajímavosti

  • Pokud Alexander Salák nastoupí, odbude si v dresu soupeře premiéru v české nejvyšší soutěži!
  • Pražané mají v poslední době obrovské problémy se závěry utkání. Dvakrát za poslední tři zápasy ztratili vysoké vedení. S Energií tahali za delší konec provazu poměrem 4:0, nakonec ale prohráli 4:5 po prodloužení. Velice podobný byl i průběh s Pardubicemi, s těmi ztratili náskok 3:0 a ve finále smutnili po výsledku 4:5 ještě v základní hrací době.
  • Ondřej Vitásek nastupoval ve stejném klubu KHL jako Alexander Salák. Společně se tam však nepotkali, první jmenovaný totiž figuroval na soupisce letos, kdežto maskovaný muž ve službách Sparty naposledy v loňském ročníku.
Radan Lenc se tlačí do šance

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit