Bílí Tygři Liberec

Tygří návštěvnost vzrostla! V žebříčku IIHF si Liberec polepšil o devět míst

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Ukončení letošní sezóny neovlivnilo Tygry v získání dalšího úspěchu! Tentokrát se jedná o návštěvnost Home Credit Areny, o kterou se postarali liberečtí fanoušci. V žebříčku IIHF se šelmy umístily na 22. místě a oproti loňskému ročníku extraligy udělaly skok o devět míst.

Mezinárodní federace IIHF zveřejňuje každoročně žebříček sta nejnavštěvovanějších evropských týmů, které se mohly v uplynulé sezóně honosit nejvyšším průměrným počtem diváků na domácích zápasech. Hokejová společnost registruje tuto tabulku s velkým zájmem a umístění v ní je dobrou vizitkou pro každý klub.

Oproti minulé sezóně 2018/2019, ve které spatřilo liberecký hokej průměrně 6 264 diváků, se na hokejisty z Podještědí přišlo letos podívat do Home Credit Areny průměrně 6 829 fanoušků. Toto množství posunulo liberecký klub o devět příček výše v evropském žebříčku a Tygři skončili těsně za hranou druhé desítky na 22. místě.

Evropskému žebříčku návštěvnosti na domácím ledě dominuje už 19 let švýcarský klub SC Bern, na jehož zápasy chodilo v sezóně 2019/2020 v průměru 16 237 diváků. Na druhém místě se umístil klub SKA St. Petersburg z Ruska a hned za ním německý klub Kolner Haie. Z českých extraligových klubů se do elitní desítky probojovala Sparta s průměrnou návštěvností přes 10 300 fanoušků. Před šelmy se ještě vklínily patnácté Pardubice a sedmnácté Brno. Co se týče české nejvyšší soutěže, tak i její návštěvnost se zvýšila oproti minulému ročníku o 6 %, tedy extraligu navštívilo průměrně 5 724 diváků, s nimiž se zařadila na pátou příčku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit