Bílí Tygři Liberec

Tygři míří na západ Čech. Po návratu do extraligy je prověří karlovarská Energie

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Poslední zápas se libereckým hokejistům nepovedl zcela podle představ. Podruhé v sezóně totiž nestačili na pardubické Dynamo a v sedmém kole si budou chtít spravit chuť. Karlovy Vary se ovšem hodlají protlačit do desítky a nebudou vůbec příjemným soupeřem.

Tvrdý perník

Po rozpačitém začátku, kdy Tygři během prvních dvou utkání nevstřelili jediný gól, se Liberečtí rozjeli a vyhráli čtyři duely v řadě. Poslední dva navíc s celkovým skóre 15:5. Následně ovšem přišla předehrávka patnáctého kola s Pardubicemi, na které svěřenci trenéra Filipa Pešána zatím marně hledají recept.

Druhý zápas nového ročníku odehráli Severočeši na domácím ledě proti Dynamu bez vstřelené branky. V odvetě už sice trefy dosáhli, jenže zásah Marka Kvapila jen mírnil porážku 1:4. Naše mužstvo tak bude chtít napravit zaváhání a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.

Trenér Filip Pešán o zápase s Pardubicemi:

"Vyjma začátku jsme odehráli velmi dobrý zápas z hlediska šancí, diktování tempa hry a dominance v utkání. Začali jsme se ale chovat extrémně nepokorně, hráli jsme 26 minut v oslabení a k tomu dostali dvě desítky. To je věc, která žádnému týmu na světě ještě nevyhrála zápas. Domácí díky trpělivosti a naší nepokoře zaslouženě vyhráli."


Zlepšení bude muset přijít zejména v disciplíně, během utkání v Pardubicích byli Tygři vyloučeni třináctkrát, což není vůbec málo. Tým z města pod Ještědem navíc nečeká vůbec nic jednoduchého, po dvoudenní přestávce totiž přijdou dvě utkání ve dvou dnech. Dvojzápas zahájí Liberečtí v pátek na ledě Karlových Varů.

Nabitá Energie?

Klub ze západu Čech se po roční pauze vrátil zpět do extraligy, když za sebou v tabulce dubnové baráže nechal Jihlavu a Kladno. Letošní sezónu ale nehodlají být Karlovy Vary pouze do počtu a chtějí zabojovat o postup do play-off.

Úvod základní části však zatím není z jejich strany zcela ideální. Z prvních pěti střetnutí hrála Energie hned čtyři před svými fanoušky, jenže zvítězila pouze nad Mladou Boleslaví. Následně získala jediný, byť cenný bod za prohru v prodloužení s vedoucím Litvínovem.

Západočeši nutně potřebují bodovat a do duelu s Tygry tak půjdou s jasnou motivací. Pomoci v ofenzivě by jim mohl Roman Vlach, jehož Energetici získali na hostování z Třince a který se v minulosti objevil nakrátko i v libereckém dresu.

Nejproduktivnější hráč

Lídra útoku však mají na své straně i Liberečtí. Michal Bulíř se totiž potkal s parádní formou a s osmi góly a jednou nahrávkou vede tabulku produktivity celé soutěže. O první místo se navíc dělí s dalším Tygrem – Markem Kvapilem, jenž je společně s Františkem Lukešem z Litvínova na druhém místě jen kvůli menšímu počtu vstřelených branek.

Statistika momentálně hovoří ve prospěch našeho týmu, jenž z posledních osmi vzájemných zápasů prohrál pouze jediný. Poslední střetnutí se ovšem událo v předminulém ročníku a šelmy se musí dívat dopředu. Spraví si střeleckou chuť z utkání v Pardubicích? To se dozvíme již brzy, úvodní buly padne na ledě KV arény v pátečních 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 60
Bilance: 30 – 6 – 2 – 4 – 18
Skóre: 170:140

V posledním vzájemném utkání v závěru základní části sezóny 2016/17 byli fanoušci svědky parádního obratu v podání Liberce. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit