Bílí Tygři Liberec

Tygři míří do Litvínova. Dosáhnou stého bodu v této sezóně?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po výhře v napínavém zápase s Hradcem vyráží Tygři do Litvínova. Ten teď potřebuje každý bod, bojuje totiž o předkolo play-off. Liberečtí mají také velkou motivaci v podobě Prezidentského poháru. Kdo si připíše důležité body do tabulky? Úvodní buly padne v pátek v 17:30.

Dva góly v oslabení rozhodly

Tygři sice minulý pátek podlehli Olomouci 0:1, v neděli si ale spravili náladu. V napínavém zápase s Hradcem totiž rozhodli o výhře v závěru dvěma góly ve vlastním oslabení. Vítěznou branku vstřelil sváteční střelec Lukáš Derner, který ještě těsně před koncem přidal druhý přesný zásah, což pro něj zároveň byly jeho první góly v této sezóně. Kromě Dernera se dvakrát prosadil i kapitán Petr Jelínek, jednou se do černého trefili Libor Hudáček a navrátilec do sestavy Marek Kvapil.

Lukáš Derner po utkání s Hradcem

"Zápas hodnotím jen pozitivně. Začátek nám sice trochu utekl, udělali jsme hloupé chyby a dostali jsme góly skoro do prázdné brány. Pak se to ale zlepšilo, jsem strašně rád, že jsme to před plnou arénou zvládli za tři body. Ten rozhodující gól sehraný nebyl, byla to spíš trochu shoda náhod. Laky dobře vybojoval puk v rohu a nahrál mi na modrou, já jsem zavřel oči a naštěstí to tam spadlo. Chtěl bych ty dva góly věnovat Honzovi Výtiskovi, který ve Vítkovicích dneska odehrál tisící zápas v extralize. Trošku paradox je, že jsem to utkání odehrál v dresu s číslem 6, které patřilo právě Honzovi."


Díky zaváhání Plzně v Olomouci Liberečtí navýšili svůj náskok na pět bodů, čímž udělali další malý krůček k získání Prezidentského poháru. Do konce však zbývají ještě čtyři kola, svěřenci trenéra Filipa Pešána tak nemají nic jistého!

Změna na střídačce

Litvínovským se v poslední době moc nedaří, z posledních pěti zápasů mají jenom čtyři body! Vedení týmu na špatnou formu zareagovalo změnou trenéra, Milana Razýma nahradila litvnínovské legenda Jiří Šlégr. Bude mít Verva pod vedením staronového kouče lepší výsledky?

Litvínovští v posledním kole přivítali Brno. Severočeši po vyrovnaném průběhu nakonec obhájci titulu podlehli těsně 3:4. Verva aktuálně okupuje 11. příčku s tříbodovou ztrátou na desátou Spartu. Pro Litvínovské má tak teď každý bod cenu zlata!

Liberecká defenzíva si rozhodně bude muset dát pozor na velezkušenou dvojici František Lukeš a Viktor Hübl, kteří patří mezi nejproduktivnější litvínovské hráče. Mezi obránci vynikají Jan Ščotka a exliberecký Marek Trončinský. Velkou oporou Vervy je další bývalý hráč Liberce, brankář Jaroslav Janus, jenž předvádí skvělé výkony. Podaří se mu zastavit jeho bývalé spoluhráče?

Neoblíbený soupeř

Litvínov je jeden z mála týmů, s kterým mají Tygři v této sezóně nepříznivou bilanci. V prvním vzájemném zápase sice svěřenci trenéra Filipa Pešána jednoznačně vyhráli 5:0, poté však prohráli 2:6 a naposledy podlehli Tygři Vervě v Home Credit Aréně těsně 2:3. Právě toto utkání ukončilo libereckou jedenáctizápasovou šňůru výher na domácím ledě. Oplatí šelmy svému severočeskému rivalovi tuto porážku? Úvodní buly padne v 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 67
Bilance: 28 – 6 – 2 – 10 – 21
Skóre: 188:174

Poslední vzájemné utkání sehráli Tygři s Litvínovem 18. 1. Byl to velmi napínavý zápas, pojďme si ho připomenout v následujícím sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit