Bílí Tygři Liberec

Tygřata srazila Dynamo! Čtvrtá třída si připsala cenný skalp Pardubic

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco třeťáci měli velmi nabitý víkend, čtvrtá třída šla do akce až v neděli. Čekala ji však velmi zajímavá konfrontace, vždyť na domácím ledě vyzvala stejně staré hokejisty pardubického Dynama.

Šlo o zápas, který byl pro diváka velmi zajímavý. Narazily na sebe totiž týmy se zcela odlišnými styly hry. Hosté vyznávali především disciplínu a systém, zatímco Bílí Tygři vsázejí především na dovednosti a pohyblivost.

První polovina zápasu byla velmi vyrovnaná, poté se však utkání zlomilo ve prospěch Tygřat. Byl to nakonec právě lepší pohyb, který se ukázal jako klíčový faktor. Díky lehké a uvolněné hře si Tygři vybojovali řadu přesilových her, které proměňovali, zatímco pardubické hokejisty stála oslabení spoustu sil. Liberečtí mladíci tak utkání ovládli poměrem 11:5.

Trenér Libor Daněk o zápase s Pardubicemi:

"Z mého pohledu jsme odehráli zápas, v němž jsme byli výrazně lepším týmem. Mrzelo mě však, že na polovině kluků byla už před utkáním vidět velká únava. Bohužel nejsme schopni regulovat dětem individuální zátěž, ale někdy méně znamená více. Když nám přijde hokejista na zápas unavený, protože ve zbylém čase absolvoval další individuální tréninkové dávky a má tak nabitější program, než profesionálové, nevím, zda ho ještě může hokej bavit. Jsem přesvědčený, že by dětské organismy neměly být tak přetěžovány, jinak jim mimo jiné hrozí například častější nemoci. Kluci si zaslouží pochvalu, jak zápas i vzhledem k okolnostem zvládli. Trochu se však bojím, abychom při podobném rytmu, v jakém si někteří ve volném čase individuálně přidávají, mohli na blížícím se Vánočním turnaji vůbec počítat s ideální sestavou."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit