Bílí Tygři Liberec

Tygr ve čtvrtfinále CHL vyzve Lva! Jaké karty Zürich vynese?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Čekání je u konce! Bílí Tygři poprvé okusí atmosféru čtvrtfinále CHL proti švýcarskému týmu ZSC Lions, který disponuje řadou známých jmen. Na co se liberecké publikum může těšit? Nejproduktivnější hráč soutěže, opory národních týmů nebo zkušenosti z NHL!

Souboj s Zürichem bude pro svěřence Filipa Pešána velmi obtížný. Švýcarský velkoklub patří mezi nejúspěšnější celky své země, což dokazují hned tři získané tituly za posledních deset let. Více prvenství v tomto časovém horizontu nasbíral už jen Bern. Poslední titul se datuje do sezóny 2013/2014.

Lions se v nejvyšší švýcarské soutěži aktuálně nacházejí na třetím místě, což svědčí o velmi dobré formě. Dá se očekávat, že družina pod vedením Hanse Walsona bude hladová po úspěchu i ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Právě v této fázi loni vypadla na hokejkách švédského Växjo. V novodobé éře CHL se navíc Zürich dál neprobojoval.

Velkou zbraní Švýcarů bude bezesporu švédský útočník Fredrik Pettersson. Mistr světa z roku 2013 nasbíral v probíhajícím ročníku 15 bodů za 9 branek a 6 asistencí, což ho pasuje do čela produktivity celé soutěže. Petterssonovi se navíc daří i ve švýcarské lize, kde je v pořadí třetí nejproduktivnější.

Zürich ale není jen Fredrik Pettersson. V týmu se nacházejí také hráči, které jsme donedávna mohli sledovat v NHL. Z Dallasu přišel do země helvétského kříže finský forvard Lauri Korpikoski, obranné řady zase vyztužil Kevin Klein, jenž Lions vyměnil za newyorské Rangers.

Kostru Zürichu však tvoří výhradně Švýcaři a řada z nich patří, nebo alespoň patřila k oporám národního týmu. Kromě kapitána Patricka Geeringa stojí za zmínku třeba Fabrice Herzog, Severin Blindenbacher nebo hrající legenda Mattias Seger.

Bílí Tygři se s týmem z alpské země setkali v Lize mistrů dvakrát a pokaždé se jednalo o Davos. Lions však také disponují velkou kvalitou, což ukázali v základní skupině se silnou Frölundou a postupem přes nevyzpytatelný Nottingham.

A nyní je čtvrtfinále Ligy mistrů konečně za dveřmi! Jak si Tygři povedou v prvním klání na ledě Home Credit arény, uvidíme v úterý od 19:15.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit