Bílí Tygři Liberec

Tři zápasy v pěti dnech? Je to trochu jako NHL, člověk se musí naučit jinak přemýšlet, líčí Petr Kváča

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Vítěznou šňůru Ocelářů nedokázali zastavit ani Tygři. Nakročeno k tomu přitom měli dobře, po první třetině vedli o jednu branku, hosté ale v třetí třetině otočili vývoj utkání a nakonec vyhráli 3:1. Co na zápas říkali jediný liberecký střelec Dávid Gríger a brankář Petr Kváča?

Už od začátku bylo vidět, že se na ledě setkaly dva velmi ofenzivní celky. Hrál se rychlý hokej se spoustou šancí na obou stranách a jako první šli po přesilovkého brance Dávida Grígera do vedení domácí. „Máme nacvičené nějaké signály do přesilovek, tohle ale spíš vyplynulo ze situace. Přes Petra Jelínka a Jardu Vlacha se ten puk nějak dostal ke mně a já už se to tam snažil nějak zamést, protože jsem byl v dobré pozici. Naštěstí to tam spadlo, v konečném výsledku nám to však bohužel nepomohlo,” litoval střelec gólu.

Ocelářům se v prostřední třetině díky Filipu Zadinovi podařilo vyrovnat a před třetím dějstvím bylo vše otevřené. Liberečtí měli po většinu času více ze hry, hosté ale vytežili minima maximum a dvěma góly otočili zápas. Co na poslední dvacetiminutovku říkal brankář Petr Kváča? „Bylo to pro mě těžší, neměl jsem tam moc zákroků. Od toho tam ale já jsem, je jedno, jestli na mě za třetinu jde jedna nebo třicet střel, já tam prostě v ten jeden důležitý moment musím být, abych kluky podržel. To se mi dnes bohužel nepovedlo.”

Dávid Gríger zase litoval neproměněných příležitostí: „Je to škoda, dnes nám to nevyšlo. Měli jsme hodně šancí, možná chybělo i trochu štěstíčka. Zápas byl celou dobu otevřený, nakonec holt jako smutnější odcházíme my.”


Pro Petra Kváču mělo utkání speciální náboj, protože právě z Třince pod Ještěd přišel. „Tím, že ty kluky víc znám, to bylo trochu specifické. Pro mě se ale nic nezměnilo, připravil jsem se na sto procent, bohužel to ale nakonec nevyšlo. Hodně mě to mrzí, protože šance jsme měli. No nic, stalo se a jedeme dál!”

A proběhlo před soubojem s bývalými spoluhráči nějaké hecování? „Takové popichování trochu ano, ale nebylo to nic velkého. Teď hrajeme hodně zápasů za sebou, takže na takové věci ani není čas. Pořádně ani nevnímáte, proti komu hrajete, hlavně se soustředíte na kvalitní přípravu na dané utkání,” líčí liberecký gólman.

V pátek čeká Tygry už třetí duel v pěti dnech. „Trochu mi to teď připomíná styl NHL. Docela mi to vyhovuje, zápasy jdou rychle za sebou, člověk se musí naučit trochu jinak přemýšlet. Musíme hodit za hlavu všechny chyby z předešlého utkání, na pátek se dobře připravíme a půjdeme do toho s čistou hlavou!” hlásí Petr Kváča.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit