Bílí Tygři Liberec

Třetí zápas v pěti dnech! Tygři vyzvou rozjeté Karlovy Vary

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec – Extraliga pokračuje v rychlém tempu, Tygry čeká další venkovní zápas. Tentokrát zavítají do Karlových Varů, které zatím na svém kontě mají dvě vítězství. Je tedy jasné, že Liberecké čeká velmi tvrdý oříšek. Budou šelmy prvním celkem, který Energii obere o body? Odpověď na tuto otázku se dozvíme už v úterý, utkání začíná v 17:30!

Vítězství na začátek

Karlovým Varům se v úvodu sezóny zatím vede na výbornou. Odehrály už dva domácí zápasy, po nichž mají na svém kontě plný počet bodů. Nejdřív si vyšláply na silnou Kometu, kterou hlavně díky čtyřem gólům Jiřího Černocha porazili 4:3. Následně si poradily i s Vítkovicemi 4:1. Náš tým tak rozhodně nečeká nic lehkého.

I Liberečtí vstoupili do nového ročníku vítězně, když na svém ledě předčili Hradec Králové těsně 1:0. V druhém kole už ale přišlo mírné zaváhání. Na ledě Litvínova panovalo dlouho vyrovnané skóre, pak se domácí dostali do vedení, Tygři však v závěru vyrovnali. Rozhodnout tak nakonec musely nájezdy, v kterých Vervě vystřelil bonusový bod Patrik Zdráhal.

Jaroslav Vlach o utkání s Litvínovem

„Byl to velmi těžký zápas. Litvínov je kvalitní soupeř. Bylo to hodně o bruslení, hrálo se nahoru-dolů, což jsme úplně nechtěli. Bojovalo se o každý centimetr ledu, nakonec to šlo až do nájezdů, které už jsou jen vabank o tom, kdo je šikovnější. To byli oni, proto mají dva body a my jenom jeden.“


Proti bývalým spoluhráčům

Úterní utkání bude mít pro několik hráčů velmi specifický nádech. V kádru Energie totiž působí mladíci Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín a Jiří Průžek, kteří na západ Čech před touto sezónou přestoupili právě z Liberce, kde strávili podstatnou část své kariéry. Kromě nich pravděpodobně nastoupí i exliberečtí Tomáš Rachůnek a Michal Plutnar. Naopak současný Tygr Dávid Gríger oblékal dres Karlových Varů už od svých mládežnických let. Prosadí se někdo z nich proti svému bývalému týmu?

Vzájemné zápasy těchto soupeřů obvykle nabízejí vyrovnanou podívanou se spoustou gólů. V minulém ročníku si každý z celků připsal dvě výhry a vždy padlo minimálně pět branek, jednou dokonce deset. Bude se to opakovat i v letošní sezóně? První souboj Tygrů s Energií je na plánu už v úterý, úvodní buly padne v 17:30!

V minulém ročníku nabídly duely s Energií mnoho gólů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit