Bílí Tygři Liberec

Trenér Valdemar Jiruš o šancíh na postup: Leden je pro nás klíčový měsíc

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Juniorům se po nevydařeném začátku sezóny začalo výsledkově dařit, v posledních třech zápasech ovšem přišli opět porážky. O individuálních chybách, o startech juniorů v Benátkách a o šancích na postup promluvil trenér Valdemar Jiruš.

Ze začátku sezóny se vám moc nedařilo, nyní jste se výsledkově zvedli. V čem přišlo to zlepšení?
Kluci si uvědomili spoustu věcí a hodně jich začali dělat jinak a lépe. Pořád ale máme na čem pracovat. V tom posledním zápase se Spartou jsme hráli stejně jako na začátku sezóny. Dostali jsme na domácím ledě šest branek, i když ta poslední byla při naší power play. Inkasovali jsme po hrubých individuálních chybách. V těch utkáních, kde jsme vítězili a brali body, tak jsme je nedělali. To je náš největší problém letošního ročníku. Máme hodně individuálních selhání, pak je nenapravíme a soupeř jich téměř pokaždé využije.

Čeká vás delší pauza, příští zápas hrajete až 6. ledna. Jaký bude program?
Kluci teď jistě dostanou nějaké volno, protože si potřebují odpočinout, vyčistit hlavy a taky si užít rodiny, což k tomu taky patří. Tráví tady na stadionu spoustu času spojeným s hokejem, takže určitě pojedou domů. Následně čtyři dny potrénujeme a pak hráči dostanou na silvestra další volno. Poté už máme tréninky a šestého hrajeme v Chomutově. V lednu odehrajeme osm utkání. Jestli chceme trochu atakovat postupová místa, tak je to pro nás klíčový měsíc, kdy si nemůžeme dovolit zaváhat.

Trenér Valdemar Jiruš:

"Pro nás je super, že se takhle posouvají už okolo vánoc, osahávají si dospělý hokej a hrají první ligu v Benátkách. Je to smysl toho, co tady děláme. Chceme, aby ti kluci byli posouváni mezi dospělé a byli konkurenceschopní. Doufejme, že někdo z těch hráčů do áčka vzejde, stejně jako vzešli kluci, co už libereckou juniorkou prošli."


Jaké jsou tedy cíle? Jak to vidíte s postupem?
Tak cíle vždycky byly a jsou. Každý tým chce do vyřazovací části a my nejsme výjimkou. Samozřejmě to play off chceme hrát a dostat se do něj. Hodně týmu je ale v tabulce nad námi a jak jsem říkal, ten leden je pro nás klíčový měsíc. Uděláme maximum pro to, abychom to zvládli. Je to pro nás trochu těžší situace, když už spousta kluků chodí hrát za Benátky. Asi šest hráčů se nám prolíná na farmě, Petr Wiencek, Filip Chlum a další. Na druhou stranu je to pro nás parádní věc, že kluci, co prošli juniorkou, už koketují s farmou Bílých Tygrů Liberec.

Pro nás je super, že se takhle posouvají už okolo vánoc, osahávají si velký hokej a hrají první ligu v Benátkách. Je to smysl toho, co tady děláme. Chceme, aby ti kluci byli posouváni mezi dospělé a byli konkurenceschopní. Doufejme, že někdo z těch hráčů do áčka vzejde, stejně jako vzešli kluci, co už libereckou juniorkou prošli. V ne poslední řadě to byli například Dominik Lakatoš nebo Jan Ordoš, což jsou útočníci, kteří zde prošli mládežnickým hokejem, přes Benátky až do „A" týmu.

Jak jste spokojeni s výkony brankáře Matěje Žajdlíka?
Matěj měl v předvánočním zápase se Spartou trochu slabší začátek, ale myslím si, že ukázal své kvality. Odchytal solidní utkání. Nicméně jsem přesvědčen, že má ještě na čem pracovat a myslím si, že malinko zaostává za tím, co si myslíme, že v něm je.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit