Bílí Tygři Liberec

Trenér Fiala: V novém systému žákovských tříd vidím výhodu, vize pro příští rok je jasná

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Osmá třída skončila v minulém ročníku těsně druhá za Mladou Boleslaví, kvůli čemuž se nekvalifikovala na mistrovství České republiky. Sedmáci byli v náročné konkurenci třetí. Trenér Vojtěch Fiala chce ale výsledky hodnotit s rezervou, soustředí se totiž hlavně na herní rozvoj svých svěřenců. V čem vidí hlavní výhodu nově rozdělených žákovských kategorií?

Jak se ohlížíte za sezonou osmičky?
Byla to parádní jízda plná zážitků, vyhraných utkání, ale také potu a úspěšné práce, kterou kluci odvedli. Úspěšnost sezony bych ale ani tak nechtěl hodnotit podle počtu vyhraných utkání, to spíš podle výkonnostního posunu jednotlivých hráčů...

A co sedmička?
Sezona sedmáků by se dala, jako tomu bývá u této kategorie zvykem, rozdělit na dvě části. V první půlce hrajeme krajskou soutěž „kolem komína“, kde zápasy pravidelně končí dvoucifernými výsledky a nikoho to až tolik nebaví. Samozřejmě jsme se i tentokrát snažili program doplňovat přípravnými zápasy, turnaji a VTM. V druhé části jsme se spojili s týmy z Královehradeckého kraje, kde už nás během nadstavby čekaly větší výzvy. Ročník 2006 je skvělá parta a hlavně jde o hráče, kteří pracují na ledě poctivě. Už teď se těším na další sezonu.

Osmá třída versus Jihlava doma top 2018 2

Osmáci do poslední chvíle bojovali o republikový závěrečný turnaj. Nakonec ale bitvu s Mladou Boleslaví těsně nezvládli. Prohra v rozhodujícím vzájemném zápase mrzela asi hodně, že?
Přesně tento zápas byl jedním z mála hořkých momentů. Byl to velký den pro nás i soupeře, hráli jsme skvěle, proto když říkám hořká vzpomínka, myslím jen výsledek… Za předvedenou hru musím před hráči opět smeknout a Mladé Boleslavi zpětně pogratulovat, získala totiž nakonec republikový bronz.

Bylo těžké, oklepat z kluků zklamání?
Hned po zápase bylo jasné, že je hotovo. Zklamání v kabině bylo ohromné, ale klíčové pro mě bylo, že všichni udělali pro tým maximum. Tímto bych chtěl všem hráčům ještě jednou poděkovat za jejich přístup a odvedenou práci.

Osmá třída versus Jihlava doma top 2018 2

Přemítal jste zpětně, co chybělo k postupu?
Za stavu 3:1 jsme se neměli nechat vyloučit do tří. Dostali jsme Boleslav zpátky do zápasu a v koncovce už to pak bylo 50 na 50.

Co byste naopak vyzdvihl na sedmácích? Vidíte v týmu velký potenciál?
Potenciál máme ve sportovních třídách napříč všemi kategoriemi, u ročníku 2006 je základem úspěchu zdravý kolektiv, který na sebe ale také vytváří konkurenci. Ta pak žene tým kupředu při každodenních trénincích.

Osmá třída versus Jihlava doma top 2018 1

Na čem jste s kluky během sezony pracoval a potěšil vás jejich dovednostní posun?
Mám vždycky radost, když je v zápasech vidět dovednost, kterou jsme zkoušeli na tréninku. Vrátím se ke zmiňovanému utkání osmáků s Mladou Boleslaví, nebo s Jihlavou, kde jsme předvedli naše nejlepší výkony sezony, ukázali jsme se hlavně při hře 5 proti 5. Kluci dokázali, že dokáží plnit taktické věci, na které později naváží v naší akademii.

Od příští sezony se mění struktura sportovních tříd. Jak bude dělení vypadat a v čem se systém pro vás trenéry změní?
Struktura zní nově, ale ve finále se vše pouze posunulo o jeden ročník nahoru. Týmy budou hrát ve stejném složení i nadále. U deváté třídy, která nově vznikla, vidím jako bonus, že budou moct dospět biologicky zpomalení kluci předtím, než se přesunou do dorostu.

Jak vypadá příprava na nadcházející ročník?
Příprava už probíhá. S kondičním trenérem Tomášem Krámským se snažíme vyladit program tak, aby byl pestrý, pro hráče zábavný a zároveň nás opět co nejlépe připravil na nadcházející ročník. Je skvělé, že máme takový kolektiv trenérů a sportoviště, kde se může bohatý tréninkový program pro naše hráče realizovat. Cílem bude znovu posunout hráče co nejblíž dorostu: připravit je tak, aby co největší počet kluků zvládl přechod do tygří akademie. A vize sezony je jasná: prokousat se na finálový turnaj kategorie U15.

Osmá třída versus Jihlava doma top 2018 1

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit