Bílí Tygři Liberec

Tomáš Hanousek: Hráli jsme disciplinovaně a Romča v bráně zase čaroval

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Páteční utkání s Vítkovicemi nemohlo dopadnout lépe. Ačkoliv to mohlo zprvu vypadat jako velmi vyrovnaný zápas, jelikož se Slezané rovněž drží v předních příčkách tabulky, Bílí Tygři dali jasně najevo svoji dominanci na domácím ledě už v prvních minutách. Dvě trefy zaznamenal Libor Hudáček, přičemž k té vítězné dopomohl asistencí mladý bek Tomáš Hanousek.

Už z tribuny se na liberecké hráče dívalo s pocitem, že mají vše pod kontrolou a hrají také výrazně na soupeřově třetině už v samotném začátku utkání, což mohlo Vítkovice lehce zaskočit a dodat jim naopak pocit nejistoty. „Hráli jsme tak, jak jsme si řekli v kabině a dodržovali jsme systém, který jsme zvládli držet celý zápas, takže jsme se cítili rozhodně dobře,“ prozrazuje Tomáš Hanousek.

Pro obránce je skvělou vizitkou, když se v celém utkání vůbec neinkasuje. Tento zápas rozhodl také poměr počtu střel na branku, Tygři totiž soupeře výrazně přestříleli a Vítkovice se tudíž nedostávaly do tolika výrazných a nebezpečných šancí. Roman Will si tak udržel čisté konto a předvedl skvělý výkon. „Určitě to není jenom zásluha obránců, ale také útočníků. A rozhodně také díky Romčovi v bráně, který zase čaroval, měl tam pár vynikajících zákroků. Útočníci dobře bekčekovali a nám, bekům, to výrazně zjednodušili,“ chválil tým mladý bek.

„Upřímně jsem nemyslel na to, jestli je za stavu 3:0 rozhodnuto, nehleděl jsem na skóre, ale samozřejmě to dopadlo nejlíp, jak mohlo,“ komentuje průběh zápasu. V první třetině se totiž Liberečtí prosadili dvěma brankami a po vyrovnané druhé části by se dalo říct, že se stali o něco klidnějšími až po gólové akci Petra Jelínka za pomoci Jakuba Valského a Martina Ševce, která zvýšila liberecké vedení.

Definitivně rozhodnuto bylo ve chvíli, kdy se podruhé trefil Libor Hudáček, a to po výborné střele od modré čáry právě Tomáše Hanouska, který si letos připsal druhou asistenci v dresu A-týmu. „Birny mi to přenechal u modré čáry a Hudy stál dobře před bránou, tak jsem se to tam snažil poslat a padlo to tam, jsem za to hodně rád,“ popisuje gólovou situaci s úsměvem.

Výborný výkon Tygrů také potvrdil pouze jediný trest z celého utkání. „Hráli jsme disciplinovaně, nemůžeme být pořád vylučovaní jen tak. Když budeme pořád na trestné, prohrávali bychom zápasy,“ vysvětluje liberecký hráč s číslem 67.

Po této výhře následuje další domácí utkání, a to na druhou adventní neděli proti Spartě, což může být jedno ze zajímavějších klání. „Ohromně se na zápas těším a připravíme se na něj, jak nejlépe můžeme,“ uzavírá s jistotou Tomáš Hanousek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit