Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi o herní přestávce: Odpočineme si a začneme se připravovat na Hradec!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Praha/Liberec - Bílé Tygry nečekalo v cestě za postupem vůbec nic jednoduchého, Sparta se totiž ve třetím utkání v mnohém zlepšila a po celých šedesát minut se snažila odvrátit vyřazení. „Věděli jsme, že po nás půjdou. Oni už museli a neměli na co čekat. Na to jsme se nachystali,“ svěřil se Tomáš Filippi.

Bílí Tygři si v pátek připsali vítězství na ledě Sparty a sérii předkola play-off tak ukončili v nejrychlejším možném čase. Liberečtí svého soupeře předčili poměrem 4:1, tedy stejně jako v utkání číslo dva. Oba zápasy sice skončily stejným výsledkem, měly ovšem zcela jiný průběh.

Zatímco na libereckém ledě se Pražané trápili a poprvé vystřelili na bránu až ve druhém dějství, ve třetím střetnutí našemu mužstvu postup pořádně ztížili. „Věděli jsme, že Sparta po nás půjde. Oni už museli a neměli na co čekat. Na to jsme se nachystali. V prvních deseti minutách na nás opravdu vlétli, my jsme to ale vydrželi. Věřili jsme, že Roman Will to vzadu vychytá a my poté proměníme nějaké šance,“ přikyvoval útočník Tomáš Filippi.

Sparťané si svou aktivitou vysloužili několik přesilových her, jenže neproměnili ani jednu. Liberečtí díky obrovské obětavosti a výbornému výkonu Romana Willa ubránili všechna oslabení. Zvládnuté početní nevýhody byly podle libereckého forwarda jedním z rozhodujících faktorů: „Oslabení byla ohromně důležitá. Je neuvěřitelné, co kluci zblokují za střely. A když se jim to nepovede, tak je tam vzadu ještě Willda (Roman Will). Neskutečná práce.“

„Věřili jsme, nechtěli jsme strávit další den v Praze.“

Sám Filippi si ve třetím zápase předkola připsal velmi důležitou trefu, když bleskově odpověděl na snižující branku Sparty a v samostatném úniku vrátil Tygrům dvougólový náskok. Za rozhodující ale považuje až zásah Jaroslava Vlacha do prázdné klece. „Mám to tak, že dokud neuběhne šedesát minut a rozhodčí neodpíská konec, tak nevěřím. Samozřejmě ale neskládáme zbraně. Když jsme však dali čtvrtou branku, tak už bylo podle mě hotovo,“ svěřila se liberecká jednačtyřicítka.

Dominik Lakatoš o brzkém konci série:

"Klíčové bylo, že jsme zvládli už ten třetí zápas, protože kdyby Sparta vyhrála, mohlo je to nakopnout a kdo ví, jak by to potom bylo. Díky bohu za to. Vyšlo to přesně tak, jak jsme si přáli. Máme dost času na regeneraci."


Svěřenci trenéra Filipa Pešána zvládli předkolo bez jediné porážky, což by se dalo považovat za menší překvapení. Mnozí očekávali vyrovnanější sérii, Tygři ale jakékoliv drama nepřipustili. „Věřili jsme, nechtěli jsme strávit další den v Praze. Je super, že si můžeme několik dní oddechnout a naladit se na dalšího soupeře. Chtěli jsme to zvládnout co nejrychleji,“ svěřil se Tomáš Filippi a poté dodal, „až do čtvrtka nemáme žádný zápas, takže si určitě odpočineme a poté se začneme připravovat na Hradec!“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit