Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi: Kluci hráli velmi dobře, na ledě mi moc pomohli

Date of publication Author Jiří Sameš

Mladá Boleslav/Liberec – Své první utkání po návratu zpět k Bílým Tygrům odehrál v pátek, 16. listopadu, na ledě Mladé Boleslavi útočník Tomáš Filippi. Při své premiéře se přitom hned uvedl jedním gólem.

„Jsem moc rád, že mě kluci podrželi. Hráli velmi dobře. Mohu jim jen poděkovat, protože bez nich bych vypadal na ledě trochu trapně, než jsem se do toho dostal. Opravdu moc mi pomohli,“ pochvaloval si Tomáš Filippi po utkání práci spoluhráčů.

Šestadvacetiletý útočník, který aktuální sezonu zahajoval v Kontinentální hokejové lize za Amur Chabarovsk, odehrál utkání v Boleslavi v první lajně, společně s Radanem Lencem a Markem Kvapilem.

„Oba dva hokejisté patří k nejlepším v extralize. Určitě by se neztratili ani na mezinárodní úrovni,“ vysekl Filippi poklonu Lencovi a Kvapilovi.

První útočná formace libereckých hokejistů se také podílela na jejich druhém gólu.

„Radan Lenc tam odvedl skvělou práci. Já jsem si stoupl na tyčku a jen jsem se modlil, aby mi přihrál. Po jeho přihrávce to poté už byla poměrně jednoduchá práce,“ okomentoval Filippi druhý gól Tygrů.

Filippi jinak ve svém letošním prvním zápase v Tipsport extralize na ledě strávil 14 minut a 36 vteřin. Kromě jednoho gólu zaznamenal také tři střely na bránu, jednu zablokovanou střelu a 60% úspěšnost na vhazování.

I přes porážku 2:5 na ledové ploše ŠKOENERGO Arény Tygři zůstali na prvním místě extraligy, kde mají i nadále jednobodový náskok před Spartou Praha.

„Boleslav jsme v první třetině nechali odskočit o dva góly. Ve druhé třetině jsme sice byli lepším týmem, ale neproměnili jsme šance. Byli jsme také hodně nedisciplinovaní,“ zhodnotil Filippi utkání s Bruslaři.

„Dostali jsme pár smolných gólů. Nepodrželi jsme bohužel ani naše brankáře. Musíme jim trochu více pomáhat, oni nám to poté vrátí,“ doplnil ještě.

Šanci napravit páteční porážku v Mladé Boleslavi tým Filipa Pešána bude mít už zítra, tedy v neděli, 18. listopadu. Na domácím ledě v Home Credit Areně přitom přivítá od 16:00 tým HC Energie Karlovy Vary.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit