Bílí Tygři Liberec

Těžká zkouška! Pod Ještěd míří rozjetá Plzeň

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři se po výhře nad Spartou posunuli na první místo extraligové tabulky, teď je však čeká tvrdý oříšek, utkají se totiž se silnou Plzní. Ta v poslední době hraje skvěle a tabulkou stoupá vzhůru. Podaří se Tygrům rozjeté Indiány zastavit? To se dozvíme už ve středu, utkání začíná v 18:00.

Opět první

Fanoušci libereckého týmu musí být s výkony jejich oblíbenců spokojeni, vždyť Tygři z posledních čtyř zápasů získali 10 bodů! Naposledy se utkali se Spartou, po dvou třetinách byl stav po gólech Ordoše a Košťálka vyrovnaný, těsně před koncem však o třech bodech pro Severočechy rozhodl Lenc. Díky této výhře se svěřenci trenéra Filipa Pešána posunuli na první místo extraligové tabulky s jednobodovým náskokem na druhý Třinec.

Filip Pešán o zápase se Spartou

"Dneska to podle mého názoru nebyl moc pohledný zápas. Oba týmy se potýkaly s kvalitou ledu, bylo to vidět při přesilovkách a při našem velkém množství ztrát puku ve středním pásmu, z kterých jsme mohli inkasovat. Více se bojovalo, než hrálo. Během druhé a hlavně třetí třetiny jsme trochu ztráceli kontrolu nad zápasem, Sparta trávila hodně času v našem obranném pásmu, nakonec jsme ale se štěstím vstřelili rozhodující gól, za který jsme rádi."


Severočeši se v posledních zápasech mohli spolehnout na skvěle fungující první formaci ve složení Lenc - Hudáček - Birner. Po nevýrazném podzimu se herně zvedá i Jan Ordoš, který v posledních zápasech pravidelně sbírá body. Hlavní oporou Liberce je bezesporu gólman Roman Will, na kterém si lámou zuby i ti nejlepší forvardi celé soutěže. Zastaví i plzeňské kanonýry?

Radan Lenc o Romanu Willovi

"Roman předvádí fantastické výkony, teď nás opravdu drží. Třeba se to jednou překlopí na druhou stranu, my budeme dávat více gólů a Roman by si mohl dovolit nemít svůj den. Ale jsem rád, že se mu daří a věřím, že mu to vydrží co nejdéle."


Rozjetí Indiáni

Západočeši mají v poslední době skvělou formu. Od příchodu zkušeného kanonýra Jana Kováře jsou nezastavitelní, vždyť z posledních 10 zápasů získali těžko uvěřitelných 26 bodů! V minulém utkání se setkali s hlavním rivalem, Karlovými Vary. Derby Plzeňští jasně ovládli poměrem 5:1. Momentálně okupují pátou příčku se ztrátou pouhých pěti bodů na první Tygry. Středeční utkání je tak pro oba týmy velmi důležité.

Co stojí za skvělou formou Indiánů? Odpověď je jednoduchá, mají nejlepší útok i obranu v celé soutěži. Západočeši zatím inkasovali pouhých 79 gólů. Největší zásluhu na tom má gólman Dominik Frodl, jehož úspěšnost zásahů přesahuje 93 %, což je nejvíce z celé extraligy. Z obránců vyniká Peter Čerešňák, který na ledě stráví průměrně přes 21 minut za zápas a má nejvíce zblokovaných střel.

Nejlepší útoky proti sobě

Oba týmy disponují skvělou ofenzívou, se 128 góly se dělí o první místo mezi extraligovými týmy. Liberečtí vynikají hlavně v přesilovkách, vždyť v nich vstřelili už 42 branek. Západočeši naopak kralují při vyrovnaném počtu hráčů na ledě.

Tento zápas bude i souboj dvou nejlepších útočníků v extralize, Marka Kvapila a Milana Gulaše. První jmenovaný má na plzeňského kanonýra v tabulce produktivity náskok pěti kanadských bodů. Náskok libereckého šikuly se ale stále snižuje, Gulaš totiž v poslední době pálí ostrými. Jak dopadne souboj dvou nejproduktivnějších hráčů celé soutěže?

Můj dům, můj hrad!

Ve vzájemných zápasech této sezóny zatím platilo, že kdo je doma, ten jednoznačně vyhraje. V prvním kole na západu Čech vyhráli Indiáni 4:0, následně pod Ještědem zvítězili Tygři 3:0 a v posledním utkání těchto soupeřů rozdrtili v Plzni Severočechy 7:3. Potvrdí se výhoda domácího kluziště i ve středečním zápase? Utkání začíná v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 67
Bilance: 30 – 4 – 3 – 6 – 24
Skóre: 185:192

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit