Bílí Tygři Liberec

TOP 3 individuální výkony: Král bodování i nejlepší cizinec

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V naší rubrice TOP 3 se tentokrát zaměříme na nejlepší individuální výkony v rámci jednoho ročníku. Nejedná se přitom pouze o střádání kanadských bodů, ale i o obdivuhodné defenzivní činy. Jaké jsou tři nejpamátnější individuální výkony Tygrů v jejich extraligové historii?

Výběr je čistě subjektivní a nemusí se shodovat s názorem čtenáře.

Nedvěd hokejistou sezóny

Jen jednou se stalo, aby se hráč Bílých Tygrů stal vůbec tím nejproduktivnějším v základní části. V sezóně 2011/12 zažil tehdy čtyřicetiletý kapitán Petr Nedvěd svůj nejlepší nejlepší rok v dresu Liberce a zaznamenal 61 kanadských bodů (24+37). Tím překonal svůj vlastní klubový rekord, který stanovil předchozí ročník.

Mimo to ale jako první Tygr ovládl bodování základní části, když o dva bodíky předčil plzeňského Radka Dudu. Po zásluze byl tak na dubnovém galavečeru vyhlášen hokejistou sezóny, a dokonce dostal pozvánku do české reprezentace, které pomohl k zisku bronzových medailí.


Bojovník Výtisk

V našem výčtu individuálních výkonů se musíme podívat i na druhou stranu hřiště. Důležitou složkou týmu nejsou jen ti, kteří střílí góly, ale i ti, již odvádí „černou práci“. Mnozí z vás už jistě tuší, že je řeč o Janu Výtiskovi. Ten jako kapitán v sezóně 2015/16 šel všem svým spoluhráčům příkladem svou bojovností a ovládl Radegast Index.

Tato statistika sčítá plusové a minusové body, hity a zblokované střely. Jan Výtisk v základní části posbíral hned 314 RI bodů a jednoznačně soutěž ovládl. Svým herním stylem bojovníka následně pomohl Tygrům k prvnímu historickému titulu, když si jen ve finále připsal 51 RI bodů (o 25 více než druhý Michal Barinka).


Hudáčkova životní sezóna

Libor Hudáček minulý ročník chytil formu jako hrom a střílel jednu branku za druhou. Jeho účet se nakonec zastavil na čísle 31, což byl nejlepší počin v historii klubu. Do té doby držel rekord Martin Bartek.

Slovenský forvard si navíc připsal 60 kanadských bodů, což byl nejlepší výkon cizince v rámci jednoho ročníku v historii extraligy. Co se sezóny 2019/20 týče, musíme zmínit i Michala Birnera, jenž vytvořil s Hudáčkem úderné útočné komando a s 61 body vyrovnal již zmíněný týmový rekord Petra Nedvěda.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit