Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Zákroky sezóny 2015/2016. Lašákova medicína a fantastická série

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Další díl rubriky TOP 3 je tady. Tentokrát se podíváme na tři nejlepší zákroky uplynulého ročníku. Získal dominanci Ján Lašák, nebo se ve výběru objeví i Marek Schwarz?

Hned na začátek prozradíme, jaká byla kritéria výběru. V první řadě samozřejmě pohlednost daného zásahu, nicméně velkou roli jsme přikládali i tíze okamžiku a zakončení daného střelce. Dále je nutné podotknout, že zvolit pouze trojici opět nebylo vůbec jednoduché, neboť fantastických zákroků bylo v sezóně vidět nemalé množství.

Lašák zazdil branku, neprůstřelnost držel 264 minut

Ne jedno, ne dvě, ale dokonce tři čistá konta v řadě dokázala udržet liberecká gólmanská jednička před vlastními fanoušky. Výborný počin byl k vidění mezi 36.- 40. kolem, přičemž Lašák postupně vynuloval Olomouc, Vítkovice i brněnskou Kometu.

Právě zápas s Jihomoravany nás zajímá nejvíce. A proč? Zkušený maskovaný muž si v jeho závěru totiž připsal výstavní zásah. Díky povedenému zákroku prodloužil svou sérii bez gólu a co víc, Tygrům výrazně dopomohl k těsnému vítězství 2:0.

Celá situace se odehrála velmi rychle. Strážce liberecké svatyně nejprve vytěsnil Tonovu dělovku z pravé strany a o pouhou vteřinu později i nebezpečně dorážejícího Rašku.

Zmiňovaný moment naleznete v následujícím videu, čas: 1 minuta 6 vteřin

Schwarzova stopka, nadvakrát vychytal Moňu

O pohledné zákroky nebyla nouze, ani když chytal Marek Schwarz. Tak třeba v utkání s Pardubicemi vytáhl jednu z brankářských lahůdek. Zneškodnil totiž rychlý brejk Dynama, a to i přesto, že Moňa střílel hned dvakrát.

Původem ruský útočník se ocitl ve vyložené šanci v závěru druhé periody. Po přečíslení 2 na 1 se ocitl tváří v tvář Schwarzovi, nicméně ani nadvakrát ho překonat nedokázal.

Situace se navíc odehrála za stavu 2:1 pro Tygry, tudíž by v případě gólu došlo těsně před odchodem do šaten k vyrovnání stavu. Liberečané nakonec duel vyhráli poměrem 4:2.

Zmiňovaný moment naleznete v následujícím videu, čas: 0 minut 53 vteřin
V samotném závěru prostředního dějství měl na hokejce vyrovnání po přečíslení 2 na 1 Moňa, avšak ani nadvakrát nedokázal vynikajícího Schwarze překonat.

Hra nervů

Strohý titulek pod sebou skrývá jeden z největších příběhů v letošní cestě Tygrů za titulem. Na posledním místě vám přinášíme zřejmě ten vůbec nejnezapomenutelnější zásah libereckých brankářů v sezóně. V hlavní roli figuruje Ján Lašák, který by se zřejmě nemusel bát dělat kardiologa, neboť za pouhou vteřinu dokázal ušetřit od infarktu několik desítek či stovek přihlížejících.

Ano, mluvíme o pátém finálovém střetnutí. Série je nerozhodná 2:2 a další utkání je naplánováno pod Ještědem. V tom Tygři dominují a směřují za vítězstvím 4:3. V poslední vteřině však Tomáš Mojžíš fauluje unikajícího Jaroslava Hlinku a je nařízeno trestné střílení.

Situace je pro domácí fanoušky o to nepříjemnější, že Hlinka je nejlepším střelcem celého play-off. Jenže Ján Lašák hrozbu odvrátí. Pohlídá si mezeru mezi betony a jede oslavovat. Je to doma. O nepopsatelné atmosféře vypovídá níže přiložené video.

Zmiňovaný moment naleznete v následujícím videu, čas: 1 minuta 51 vteřin

BONUS: Výtiskova vyrážečka

I přestože v této rubrice není zvykem překračovat výběr tří, dovolujeme si vám připomenout ještě zákrok Jana Výtiska, protože opravdu stojí za to!

Zmiňovaný moment naleznete v následujícím videu, čas: 0:30

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit