Bílí Tygři Liberec

TOP 3: Nejlepší obraty sezóny 2015/2016! Vyřízená Boleslav i 300 osudných vteřin s Vítkovicemi

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Představujeme Vám novou rubriku, která se na webu bude objevovat až do prvních přípravných zápasů před následujícím ročníkem. Budeme se postupně ohlížet za nejlepšími situacemi základní části i play-off a to vždy formou výběru těch třech vůbec nejlepších. Začínáme obraty ve skóre! Koho Tygři udolali, přestože prohrávali?

Hradecká smršť! Tři tygří branky během jedenácti minut

Souboj s Hradcem Králové v rámci 4. kola základní části jsme mezi TOP 3 obraty zařadili hlavně kvůli síle Mountfieldu. Východočeši po dvaapadesátém střetnutí bouřlivého maratonu skončili na třetí pozici a byli hlavními adepty na boj o nejvyšší příčky. Nakonec sice již v prvním kole vyřazovacích bojů nestačili na Mladou Boleslav, nicméně to jim na kvalitě vůbec neubírá.

Svěřenci trenéra Petera Draisaitla navíc přijížděli do Home Credit Arény podpořeni neporazitelností. Všechny tři své předchozí duely dovedli do vítězného konce. A za čtvrtým triumfem razantně kráčeli již od prvních okamžiků po úvodním vhazováním. Ve druhé minutě propálil Lašáka při početní výhodě Pilař a hlouček hostujících fanoušků se poprvé radoval.



V závěru první periody ujel obraně Severočechů Roman Kukumberg a náskok byl rázem dvougólový. Po přestávce se ale začaly dít věci. Nejprve tvrdou dělovkou při přesilovce snížil Martin Ševc. Poté, znovu při nestandardním počtu hráčů na ledové ploše, nalezl Vampola šikovným pasem před zařízením stojícího Krenželoka. Zanedlouho byl ve správný čas na správném místě i Dominik Lakatoš, čímž poslal poprvé Tygry do vedení. Svěřenci trenéra Filipa Pešána náskok již nepustili, v závěru přidal čtvrtou branku a definitivní tečku za výhrou Petr Vampola.

Zmrtvýchvstání nastartované bitkou! Tygři si po prodloužení zahráli "Ne pětku ne"!

Souboje s Mladou Boleslaví přináší již tradičně vyrovnanou a vyhecovanou podívanou. Výjimkou nebyl ani zápas 44. kola, který stejně jako souboj s Hradcem přivítala Home Credit Aréna. Skóre otevřel sice v 7. minutě dorážkou po zákroku Ritticha Bakoš, jenže zbytek první a celá druhá perioda patřila hostujícímu celku.

Nejprve vyrovnal Pabiška, poté se prosadili Klimenta i Bárta. Na snížení Šimka navíc téměř ihned odpověděl pohotovou ranou z pravé strany opět lídr Bruslařů Tomáš Klimenta. Následně se však do utkání důrazným způsobem vložil Jaroslav Vlach. Forvard čtvrté pětky se pustil do pěstní rozepře s Tomášem Voráčkem a jednoznačně zvítězil. Povzbuzení to bylo obrovské. Tribuny bouřily a hráči byli motivovaní. Vyplatilo se! Ve dvaapadesáté minutě využil početní výhodu přesnou střelou Branko Radivojevič. Vzápětí se navíc v téměř euforické atmosféře prosadil i Jakub Valský a bylo jasné, že střetnutí dospěje do prodloužení.



Střelec vyrovnávací branky vzal tíhu okamžiku na sebe i v nastaveném čase, když se opřel do vynikajícího pasu Mojžíše od levého mantinelu a propálil mladoboleslavského gólmana popáté. Oslavy propukly. Klubový rekord v počtu vítězství během sezóny byl vyrovnán. Tygři mohli oslavovat další skvostný obrat.

Charakter týmu a Vampolův hattrick! Bláznivá podívaná s Vítkovicemi

Opravdová bojovnost! Neskutečné drama! Zřejmě tak by šla nejlépe charakterizovat dechberoucí bitva 51. kola s fantastickým závěrem. Tygři zavítali na led Vítkovic, kterým šlo takřka o vše. Celek z Moravskoslezského kraje bojoval o předkolo a nutně potřeboval bodovat. Naopak šelmy už svou první příčku ztratit nemohly.

To, že se jedná pro domácí o jedno z nejdůležitějších utkání sezóny, brzy Tygři pocítili na vlastní kůži. Kucsera, Szturc a Vandas dokázali dostat svůj tým dokonce do třígólového vedení nad lídrem tabulky. Fanoušci v Ostravar Aréně byli doslova u vytržení, nicméně ještě netušili, jaké drama teprve přijde. Zlou předzvěstí byla premiérová extraligová trefa Jana Ordoše. Ten společně s Valským upravil skóre ještě do konce prostřední dvacetiminutovky na 3:2.

Kantor kryje ránu Bakoše

Ve 47. minutě navíc Bakoš společně s kotoučem doklouzal po proměněném úniku za překvapeného Bartošáka a bylo srovnáno. Jenže domácí se za žádnou cenu nevzdávali a bojovali v každém souboji s maximálním nasazením, které vyústilo v jejich další vedení. Erik Němec z levého kruhu propálil Lašáka. Poté znovu vyrovnal Vampola. Uplynula sotva minuta a Vítkovice znovu tahaly za delší konec. Šimek nechtěně zblokoval ostrou střelu pouze k Petru Kolouchovi, jenž byl úspěšný.

Jestli si myslíte, že byl bitvě konec, jste na omylu. Třista vteřin před závěrečnou sirénou odvolal při početní výhodě Filip Pešán brankáře a Tygři v šesti bojovali stejně úspěšně jako Leonidas se svými muži proti perským vojskům. Svou druhou brankou v utkání vrátil nerozhodný stav na světelnou tabuli Petr Vampola. Drama vygradovalo, když se proti Lašákovi rozjel Vandas. Ten měl po jednom z nedovolených zákroků k dispozici trestné střílení, ale kotouč mu utekl. Zklamání domácích bylo o to větší, že záhy navíc Vampola dělovkou završil hattrick a otočil vývoj střetnutí v prospěch šelem.

Ani to ale nebylo definitivní rozhodnutí. Tři body přisoudil Liberci až Ján Lašák, jenž po úmyslném posunutí brány vychytal nájezd Rostislava Olesze!

Lukáš Krenželok na kotouči

První díl nové rubriky poodhalil tři nejlepší obraty našeho mužstva v této sezóně. A co bude příště? Za týden se podíváme na tři nejhezčí branky. Která bude ta vůbec nejkrásnější?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit