Bílí Tygři Liberec

Stezka v zámoří září! Neinkasoval už čtyři zápasy

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Odchovanec Bílých Tygrů brankář Aleš Stezka vstoupil do své druhé sezóny v zámořské USHL a daří se mu opravdu skvěle! Nejenže pomohl svému týmu vyhrát všechna tři utkání do kterých nastoupil, ale také v nich vychytal čistá konta. Společně s přípravným utkáním tak už neinkasoval 203 minut!

Stezka byl v loňském roce draftován Minnesotou ve čtvrtém kole, ale celý ročník odehrál v USHL v celku Sioux Falls Stampede, kde podle svých slov nebyl úplně spokojený. V létě tedy přišel přesun do týmu Chicago Steel, kde si bývalý liberecký brankář působení pochvaluje. „Je to obrovská změna. Už když přijdu na zimák, tak cítím úplně jinou atmosféru. Od trenérů i klubového vedení cítím velkou důvěru, což je pro každého gólmana vždycky perfektní,“ říká devatenáctiletý brankářský talent.

Zákrok Stezky

Tato sezona přitom pro Stezku nezačala úplně šťastně, když kvůli otřesu mozku přišel o zbylá čtyři utkání. „Klasika, dostal jsem pukem do hlavy. Chyběl jsem asi čtrnáct dní, ale teď se cítím líp než před zraněním,“ usmívá se. I přes jeho zranění ale dokázalo Chicago Steel ve všech utkáních zvítězit, takže vládne soutěži se sedmi výhrami v základní hrací době. Po návratu dokázal Stezka vychytat dvě čistá konta a protáhnout neprůstřelnost už na neuvěřitelných 203 minut! „Na nějaké série nemyslím. I kdyby skončila už příští zápas, tak hlavně abychom vyhrávali a posouvali se výkonnostně stále nahoru,“ přeje si Stezka.

Aleš Stezka se připravuje k zákroku

Zároveň se Stezka připravuje i na roli otce, protože se svojí přítelkyní očekává narození syna. "Právě moje těhotná přítelkyně, která má měsíc a pár dní před porodem, mi tady moc chybí,“ přiznává Stezka. V týmu Chicaga Steel bude jediným, kdo bude mít rodičovské povinnosti. „Je to tak, ale Američané jsou v tomhle jiní,“ říká brankář, jehož cílem je zachytat si na MS dvacítek. „Konkurence je ale silná, musím pořád tvrdě pracovat,“ uzavírá.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit