Bílí Tygři Liberec

Souboj dvou neporažených! Tygry čeká duel na horkém hradeckém ledě!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Aby v zápasech Tygrů s Mountfieldem vyhrálo hostující mužstvo, to byl dlouho velmi ojedinělý jev. Minulý ročník však vyhráli hosté hned třikrát, z toho dvakrát liberecké šelmy. Budou i tentokrát úspěšné nebo Hradec Králové svou pevnost uhájí? A kdo si z této dvojice neporažených udrží stoprocentní bilanci?

Povedený rozjezd

V základní části Generali Česká Cupu sice Tygři jen tak tak postoupili ze skupiny, nicméně ve čtvrtfinále po velmi dobrém výkonu vyřadili Spartu. O následné semifinále je poté připravila nákaza uvnitř mužstva. Letní turnaj tak svěřenci trenéra Patrika Augusty zakončili s pěti výhrami, dvěma porážkami a jednou remízou.

Na dobré výsledky v přípravě se jim povedlo navázat i na začátku extraligy. V prvním kole si šelmy vyšláply před svými fanoušky na Pardubice, které rozstřílely 7:1. O dva dny později následovala výhra 4:1 v Olomouci. V pátek se měli Liberečtí utkat s Litvínovem, jenže kvůli podezření na koronavirus v kabině Vervy bylo utkání odloženo. Tygři tak své třetí utkání sehrají až v neděli pod Bílou věží!


Ve vedení

Hradec Králové sice kvůli karanténě Vítkovic přišel o druhé kolo, nicméně místo toho si stačil předehrát zápas s Litvínovem. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky tak mají na svém kontě o jedno střetnutí víc než náš tým. Všechna tři klání navíc Východočeši ovládli, a tak se nyní s devíti body vyhřívají na čele tabulky! Nutno ale podotknout, že Liberec a Třinec jsou rovněž neporaženi, jen mají odehráno o jedno utkání méně, a mohou se na Hradec tudíž bodově dotáhnout.

O to se ostatně celek z města pod Ještědem pokusí v neděli ve vzájemném souboji! Tygry rozhodně nečeká jednoduchý soupeř. Obzvlášť velký pozor si budou muset dát na Filipa Hronka, jenž běžně nastupuje v NHL za Detroit. Mezi další zajímavé posily se zařadil například Vladimír Růžička mladší či Matěj Chalupa, jenž v létě podepsal smlouvu s Chicagem a stejně jako Hronek se chce před startem zámořské soutěže rozehrát v té české.


Rivalita pokračuje

Zápasy Liberce a Hradce Králové již delší dobu nabízejí parádní podívanou a na ledě to vždy pořádně jiskří. Obě mužstva si dlouhou dobu úspěšně střežila svá domácí území, až minulou sezónu Tygři trochu porušili nastolená pravidla a vyhráli na východě Čech hned dvakrát.

Vyhrají šelmy potřetí za sebou v Hradci Králové? To se dozvíme již zítra! Úvodní buly je na programu v 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 28
Bilance: 30 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 154:116

Zajímavosti

  • Pokud počítáme pouze základní část, teprve minulý ročník si oba celky připsaly první tříbodovou výhru na ledě soupeře.
  • Gólman Tygrů Jaroslav Pavelka je odchovancem našeho soupeře. Mimo jiné výrazně přispěl k vyřazení Liberce ve čtvrtfinále 2018. Za Mountfield odehrál také několik sezón Mislav Rosandič.
  • Libor Hudáček loni vstřelil minimálně jeden gól v každém vzájemném utkání. Najde se letos nějaký další střelecký specialista na Mountfield?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit