Bílí Tygři Liberec

Šňůra domácích zápasů pokračuje, do Home Credit Areny zavítají poslední Pardubice

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílé Tygry čeká druhé ze sledu tří domácích utkání za sebou. Další body se budou v rámci 35. kola snažit ukořistit v souboji s Dynamem, které se nachází na nejnižším stupínku extraligové tabulky. O to víc ovšem potřebuje každý bod, určitě tedy svěřencům Patrika Augusty nic nedaruje bez boje!

Konec série rychle zapomenut

Naši hokejisté se mohli pochlubit úchvatnou bilancí. Od říjnového duelu s Hradcem dokázali každý zápas bodovat, což ukončilo až minulý pátek Kladno. Přestože měli Severočeši herní převahu, nebylo jim tentokrát střelecky přáno a Rytíři vybojovali vítězství 2:0.

Hned další utkání však Liberečtí ukázali, že s nimi konec šestnáctizápasové série nikterak nezamával. Proti Olomouci předvedli jistý výkon a před zraky svých příznivců vyhráli 4:1. O branky se postarali Radan Lenc, Adam Musil, Michal Bulíř a Jan Ordoš. Musil se trefil poprvé na domácím ledě, pro Bulíře se zas jednalo o premiérový zásah po návratu z marodky. Dominik Hrachovina nebyl daleko od dalšího čistého konta, v závěru jej nicméně při hře bez gólmana pokořil Lukáš Klimek.

Trenér Patrik Augusta o zápasu s Olomoucí:

"Utkání bylo samozřejmě vyrovnané a bojovné. Prakticky až do konce nebylo rozhodnuto. Na můj vkus jsme byli lehkovážní v obranné činnosti. Olomouci jsme spoustu šancí darovali, dost si jich ale samozřejmě vypracovala sama. Jsou to věci, na které se musíme zaměřit. S výsledkem jsme spokojení, nebylo to vůbec jednoduché."


Bílí Tygři si pomohli přesilovkami. Hanáci jim darovali jen tři, avšak nevyužitá zůstala pouze jedna! Šelmy si tak znovu vylepšily čísla v početních výhodách, jejichž úspěšnost využití pozvedly přesně na 20% hranici. Zdá se však, že soupeři si jsou kvalitou libereckých přesilovek dobře vědomi, tým ze severočeské metropole si jich totiž v dosavadním průběhu soutěže zahrál vůbec nejméně. V tabulce naši hokejisté stále dýchají na záda vedoucí Spartě, oproti které navíc mají hned čtyři zápasy k dobru!

Boj o extraligovou příslušnost

Na východě Čech aktuálně mají opačné starosti. Ani letošní sezóna zatím Pardubicím nevychází vůbec podle představ. Za současného sestupového klíče, kdy nejvyšší soutěž přímo opustí nejhorší celek ze základní části, se nacházejí v nepříjemné situaci. Na předposlední Litvínov nicméně ztrácejí pouze dva body.

Aktuální forma do karet Dynamu příliš nenahrává, z posledních osmi zápasů totiž vyhrálo pouze jeden. Minulé kolo se mu podařilo v souboji s Kladnem dotáhnout ztrátu 0:3, jenže na více než bod to nestačilo, Rytíři totiž uspěli v prodloužení. I Východočeši ale mají ve svém středu produktivní hráče. Už 24 bodů (15+9) zaznamenal Radoslav Tybor a pozadu nezůstávají ani Jan Mandát (10+11) či Robert Kousal (8+12).

Ačkoliv to teprve po polovině základní části zní téměř neskutečně, v pardubické brance se letos vystřídalo už šest maskovaných mužů. Drtivou většinu duelů každopádně odchytal Ondřej Kacetl, jenž si navíc drží velice slušnou úspěšnost zásahů (91,51 %). Pardubice v závěru kalendářního roku 2019 získaly dvě zajímavé posily do ofenzivy. Do města perníku zamířil libereckým fanouškům dobře známý Vladimír Svačina a mladý Pavel Jenyš. Oba přišli na hostování do konce sezóny z Brna.

Shledání slušných

Liberec i Dynamo patří mezi nejdisciplinovanější extraligové týmy. Bílí Tygři inkasovali vůbec nejméně dvouminutových trestů ze všech, Východočeši ale spáchali jen o čtyři fauly více! Při hře v oslabení mají každopádně oba týmy o poznání rozdílnější statistiky. Svěřenci Patrika Augusty úspěšně přečkají téměř 84 % soupeřových výhod, zatímco Pardubice jen 76 %.

Budou právě přesilovky rozhodujícím faktorem? To se začneme dozvídat v pátečních 18 hodin, kdy bude pod Ještědem vhozeno úvodní buly. Bílí Tygři by rádi zdolali Pardubice poprvé v sezóně za tři body, tak jim přijďte pomoci!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Zápasy: 70
Bilance: 27 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 140:112

Poslední vzájemné utkání přineslo pořádné drama, které musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit