Bílí Tygři Liberec

Smlsnou si Tygři po Beranech i na Kohoutech? V pátek se představí v Olomouci!

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Čtvrté kolo nejvyšší domácí soutěže zavede Bílé Tygry do Olomouce, kde v pátek 15. 9. od 18 hodin nastoupí proti místním Kohoutům. Těm vstup do extraligy nevyšel, o to větší motivaci budou mít v utkání s našimi hokejisty.

Z Litvínova bez bodu, parádní obrat proti Beranům

Liberečtí si po třech odehraných kolech drží bilanci dvě výhry a jedna prohra. V prvním kole porazili na svém ledě ambiciózní Mountfield Hradec Králové 3:0 po trefách Pyrochty, Ordoše a Jánošíka. Ke druhému extraligovému utkání nastoupili Tygři na horkém ledě v Litvínově. I přes to, že Liberec vyslal na litvínovskou branku 34 střel, proti dobře chytajícímu Petráskovi se neprosadili. Chemici překonali Willa dvakrát, takže pod Ještěd se svěřenci trenéra Pešána vrátili bez bodu.

V předchozím zápase svedli Tygři na domácím ledě souboj s Berany ze Zlína. Zápas se pro Liberecké nevyvíjel po brankách Žižky a Okála vůbec nadějně. V dramatickém závěru ale prokázali hráči vedení kapitánem Ševcem velikou sílu a zápas brankami Stránského, Bulíře a Lakatoše v poslední třetině překlopili na svou stranu.

Petr Jelínek je specialistou na vhazování

Olomouci se nedaří podle představ

V kádru Mory došlo po předchozí sezóně, kterou Hanáci uzavřeli účastí v play out, k několika změnám. Obranu vyztužili Tomáš Dujsík a také Lukáš Galvas, který se tak v týmu potká se svým synem. Do útoku Kohoutů se vrací Dávid Buc, který již jejich dres oblékal dříve, ale poslední sezónu hájil barvy Banské Bystrice.

Odchodů je v Olomouci víc než příchodů. Do Znojma přestoupil obránce Pavel Skrbek, nové angažmá mají i útočníci Tomáš a Juraj Mikúšové nebo Jakub Matai a Alex Rašner. V brankovišti Hanáků ale ke změnám nedošlo, takže se opět budou moci spolehnout na služby dvojice Konrád - Falter.

Na Hané letos neprožívají podařený vstup do extraligového ročníku. Tým trenéra Venery je po třech odehraných zápasech na dně tabulky s hrozivým skóre 4:18. Velký podíl na tom má poslední zápas, ve kterém Olomouc zavítala do Plzně. Domácí předčili hosty velmi výrazně a vstřelili jim 10 branek. Sami přitom neinkasovali. Olomoučtí tak v zápase s našimi hokejisty budou bojovat o první body do tabulky. Utkání startuje v pátek 15. 9. v 18 hodin na olomouckém zimním stadionu.

Dominik Lakatoš krouží kolem branky Bílí Tygři se pokusí navázat na předchozí úspěšná klání s tímto soupeřem. V posledních osmi zápasech Kohouty porazili v pěti případech. Na olomouckém ledě se Liberečtí naposledy představili 15. listopadu 2016 a odvezli si tři body za výhru 4:0.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 12
Bilance: 6 – 0 – 0 – 1 – 5
Skóre: 31:17

Naposledy se Bílí Tygři s Olomoucí utkali 17. února tohoto roku na libereckém ledě. Výhru šelem 3:1 si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit