Bílí Tygři Liberec

Skvělé zprávy! Michal Teplý podepsal nováčkovský kontrakt s Chicagem

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Michal Teplý by mohl v blízké budoucnosti rozšířit řady bývalých Tygrů hrajících v nejlepší lize světa. Udělal k tomu první velký krok, s Chicagem Blackhawks totiž podepsal tříletý nováčkovský kontrakt!

Teplý se do zámoří vydal po povedené sezóně 2018/19, kterou zakončil úspěšným draftem do NHL, když si ho jako 105. v pořadí vybralo Chicago. Úspěšný byl i na draftu nižší CHL, kde si ho vybrala organizace Winnipeg Ice. Právě dres tohoto týmu mladý útočník ve své prvním ročníku v Americe oblékal.

A uvedl se skvěle! V 53 zápasech si připsal 63 kanadských bodů za 29 gólů a 34 asistencí. Stal se tak druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu a hlavně ovládl produktivitu nováčků v celé Western Hockey League. Skvělé výkony předváděl v lednu, kdy byl vyhlášen nejlepším nováčkem měsíce.

Rodák z Havlíčkova Brodu pravidelně reprezentuje Českou republika na všech mládežnických turnajích a v této sezóně se předvedl i na tom nejvýznamnějším - mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se letos hrálo v Ostravě a Třinci. Mladý útočník rozhodně nezklamal, s pěti kanadskými body byl nejproduktivnějším hráčem naší reprezentace.

Teď byl Michal Teplý za své dobré výkony odměněn. S Chicagem podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, díky kterému si ročně přijde na 826 tisíc dolarů. Probojuje se bývalý Tygr do slavné NHL? My mu rozhodně budeme držet palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit