Bílí Tygři Liberec

Šír po prvním čtvrtfinále: Začali nás provokovat a my se toho samozřejmě chytli

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - První duel čtvrtfinálové série juniorské extraligy proti Spartě libereckým hokejistům bod nepřinesl. Proti byl hlavně objev sezóny Lukáš Rousek, který celý zápas rozhodl v samostatných nájezdech. „Dáváme si na něj trochu víc bacha, ale asi ne dost. Skoro si dělá, co chce,“ krčil rameny Jan Šír, autor jedné z tygřích tref.

Jak bys zhodnotil ten nešťastný zápas?
Sparta ten zápas vyhrála ve druhé třetině, kdy jsme absolutně nehráli a nedrželi se plánu. Ve třetí třetině už to bylo vyrovnané a nájezdy jsou vždy loterie. Oni měli víc štěstí.

Zápasy play-off bývají svázané taktikou, ale první čtvrtfinále se Spartou na to moc nevypadalo. Padlo hned osm gólů...
Snažíme se hrát hodně aktivně, z čehož občas vzniknou maličké chybičky nebo přečíslení. Na Spartě jsme takové chybičky nedělali, dnes jich tam bylo o něco víc. Podíváme se na video a do zítra to zlepšíme.

V čem vám třeba pomohlo utkání z konce kvalifikace po play-off?
Na Spartě jsme hráli víc týmověji. Všichni padali po hubě do střel, drželi jsme se taktiky. Budeme se muset kouknout na video.

V první třetině jste inkasovali hned deset trestných minut. Co bylo příčinou?
Některé fauly byly zbytečné, jiné nevynucené, třeba když jsme museli zasáhnout v předbrankovém prostoru. Ale pět vyloučení za třetinu je moc.

Nakonec to ale dopadlo výborně. Všechny tresty jste ubránili a ještě jste vstřelili branku. Jak bys popsal situaci, kdy jsi přihrál na Rychlovského gól?
Puk se po střele odrazil ke mně. Otevřel se mi prostor ke křižné přihrávce na Kubu a ten se dobře trefil. Škoda, že jsme si to pak nepohlídali.

V čem byl nejpodstatnější rozdíl v té, podle tebe, rozhodující druhé části?
Myslím, že přidali na důrazu. Začali nás víc dohrávat a provokovat. A my jsme se toho samozřejmě chytli… Budeme to muset zlepšit. Ještě si k tomu něco řekneme v kabině, abychom zbytečně neopláceli a skousli to.

Ve třetí části za nerozhodného stavu shodil rukavice Adam Najman. Povzbudilo vás to?
Určitě. Byl to jeden z hlavních faktorů, které nás nabudily. Adam sice není žádný rváč, ale popasoval se s tím dobře. Nakoplo nás to.

Jednu z branek ve třetí části jsi sám vstřelil…
Vyhrál jsem buly na Vráťu Kunsta, ten vystřelil a já se tlačil do brány. Trefilo mě to do hokejky a byl z toho gól. Z mého pohledu docela šťastná branka.

Prodloužení už bylo o něco taktičtější, souhlasíš?
Nikdo nechtěl udělat chybu, která by nás mohla stát zápas. Navíc myslím, že už toho měli všichni plné zuby. Nájezdy už pak byly loterie. Nedá se nic dělat, jedeme dál!

Lukáš Rousek, kometa letošní sezóny, si z utkání udělal tak trochu one man show. Co říkáš na jeho výkony?
Určitě není v áčku Sparty nadarmo. Věděli jsme, že vedl kanadské bodování předkola dospělé extraligy, což je něco neskutečného. Dáváme si na něj trochu víc bacha, ale asi ne dost. Skoro si dělá, co chce. Budeme se mu muset věnovat víc, abychom ho nějak limitovali.

Co nového vymyslet pro druhý zápas?
Musíme hrát jako dnes ve třetí třetině. Tam to bylo od nás super a oni neměli, s výjimkou jednoho náhodného gólu, nic. Když navážeme na třetí část, zvládneme to!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit