Bílí Tygři Liberec

Síň slávy! Jaká byla NEJ mládežnické sezóny 2017/2018?

Date of publication Author Jan Kousal, Kryštof Rossmann

Liberec - Už jste snad zapomněli, jak úspěšnou sezónu mají za sebou liberečtí mládežníci? Nevadí! Ty nejpodstatnější momenty z ročníku 2017/2018 jsme vepsali do naší síně slávy.

Mládežnická sezóna 2017/2018 v podání tygřích nadějí přinesla krásný hokej, mnoho úspěchů i radosti. Všechny akademické celky hrály důležitou roli ve vyřazovacích bojích, kde výběry U20, U18 i U16 prošly svorně přes první kolo. Dařilo se navíc i sportovním třídám, a tak liberecký klub může být na svou mládežnickou základnu doopravdy pyšný.

Mimořádnou sezónu má za sebou tým do dvaceti let. Svěřenci Valdemara Jiruše se sice v juniorské extralize rozjížděli pozvolna, s rezervou se však vešli do nejlepší dvanáctky týmů, která se kvalifikovala do nadstavbové části. Tam už družina kolem kapitána Tomáše Nezbedy balancovala nad propastí, po vítězství v utkání pravdy proti Pardubicím ale přece jen proklouzla do závěrečného play-off. V něm dokráčela až do finále! A bylo to krásné finále, přestože nakonec slavila brněnská Kometa.

Průžek řve o život

Jako na houpačce si v sezóně 2017/2018 mohli připadat hokejisté výběru U18. Ti dokonce museli spoléhat na příznivou souhru výsledků, aby se vůbec kvalifikovali do play-off na první pokus. Osud tomu tak chtěl, a tak katapultoval svěřence Milana Plodka do lepší nadstavbové skupiny. Tam už Liberec řádil a do play-off postoupil z druhé pozice. Finálový turnaj však Tygrům zůstal zapovězen, ve druhém kole skončili na hokejkách pražské Sparty.

Družina hokejistů do šestnácti let pod vedením Richarda Loba šlapala po celou sezónu jako hodinky a na rozdíl od spoluhráčů z vyšší kategorie měla to štěstí se na závěrečném turnaji porvat o trůn. Naděje na samotný vrchol sice vzaly za své už po prvních dvou prohraných zápasech s Hradcem Králové a mistrovskou Plzní, výhra nad Přerovem ale rozhodla o tom, že se mladí Tygři mohli radovat z bronzových medailí.

Žajdlík kryje

Na ledě se srdnatě bily i liberecké Tygřice, které ve své skupině skončily jen těsně pod stupni vítězů. Svěřenkyně stratéga Jana Daňka zakotvily na krásném čtvrtém místě za suverénními Pardubicemi, druhým Berounem a třetí Roudnicí nad Labem.

Kategorie U15 bojovala v nelehké sezoně, kdy hráče „šestnáctky“ kosilo jedno zranění za druhým, statečně. V základní skupině Regionální ligy mladšího dorostu Tygři zvítězili, když se umístili před Benátkami, Slavií i Mladou Boleslaví. Po postupu do nadstavby K se po dvaadvaceti zápasech mohli radovat z šesté příčky, která se dala určitě považovat za úspěšnou.

Sportovním třídám se v sezoně 2017/2018 vedlo na výbornou. Všechny čtyři dokráčely pod taktovkou trenérů Ctibora Jecha a Vojtěcha Fialy na medailové pozice. Šestá a osmá třída skončily ve svých ligách třetí, sedmá a pátá třída dokonce dokázaly své výkony vyladit natolik, že uzmuly příčku nejvyšší.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit