Bílí Tygři Liberec

Sezona 2017/18 je tu! Naváží Tygři na úspěšný minulý ročník?

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Start extraligy se kvapem blíží, očekávání v kabině roste. Jak se Bílí Tygři vypořádají s úvodem nové sezony? Po předchozím úspěšném ročníku rozhodně mají na čem stavět!

Jistý Will

Uplynulý ročník ukázal, že předsezónní odhady, které pasovali Jána Lašáka a Romana Willa do pozice jedné z nejkvalitnějších brankářských dvojic ligy, se naplnily. Oba brankáři se v brankovišti v průběhu celé sezóny střídali a oba si udrželi nadstandartní statistiky.

Roman Will vychytal Vondrkův nájezd

Roman Will v základní části odchytal třicet utkání, ve kterých průměrně inkasoval 1.69 branky a úspěšnost zákroků brankáře se zkušenostmi z NHL, se vyšplhala na 93.47 procenta. Obě tyto hodnoty byly nejlepšími mezi všemi brankáři v rámci celé základní části. Nyní by měl plnit roli jedničky s perspektivním Alešem Stezkou za zády. Věřme, že si bude počínat stejně jistě.

Produktivní Jelínek

Nejproduktivnějším Tygrem základní části ročníku 2016/2017 byl Petr Jelínek. Zároveň se také stal nejlepším střelcem šelem. Třiatřicetiletý útočník vynechal pouze jediný zápas zákadní části, 17 krát se prosadil sám a 20 krát připravil branku pro spoluhráče. Se 37 kanadskými body se Jelínek umístil na celkové 14. příčce bodování soutěže.

Centr Petr Jelínek

Kvalitní ofenzivní práci odváděl také Michal Bulíř (29 bodů), Milan Bartovič (23 bodů), nebo mladý Dominik Lakatoš (22 bodů).

Vytěžovaný Ševc

Nejčastěji vytěžovanými hráči se, stejně jako vloni, stali Radim Šimek a Martin Ševc. Oproti mistrovskému ročníku si ovšem prohodili pořadí, a tak nejvíce času na ledě strávil starší Ševc s celkovou porcí 1045 minut. Martin Ševc předvádí ukázkovou brzdu

Druhý Šimek odehrál 1007 minut a nejvytěžovanější útočník, Petr Jelínek, 980 minut.

Střílející Bulíř

Za padesát dva zápasů základní části vyslali Bílí Tygři na branky soupeřů celkem 1506 střel. O necelou desetinu z nich, konkrétně 136, se postaral nejčastěji střílející Tygr Michal Bulíř, čímž se umístil na osmém místě nejčastěji střílejících hráčů ligy. Průměrně vyslal na brankáře soupeře 2.83 střely za zápas.

Michal Bulíř pálí

Zručný Bližňák

Ne náhodou se Bílí Tygři mohou pochlubit nejvyšší procentuální úspěšností vhazování v celé extralize za základní část i play off, která dosáhla na 55, respektive 57, procent. Při vhazování se činila především dvojice útočníků Jelínek a Bližňák.

Mario Bližňák na buly

Petr Jelínek svedl celkem 1132 soubojů a puk dokázal získat v 660 případech. Druhý jmenovaný, Mario Bližnák, se na bod pro vhazování postavil 679 krát a úspěšný byl 430 krát. Dosáhl tedy obdivuhodné úspěšnosti přesahující 63 procent, což je mezi všemi extraligovými hráči, kteří se buly účastnili pravidelně, suverénně nejvíce.

Obětavý Derner

Po odchodu krále této statistiky, bývalého kapitána Jana Výtiska, do Vítkovic, se čekalo, kdo převezme roli největšího obětavce v týmu. Není překvapením, že pomyslné žezlo po Výtiskovi přebral jeho pilný student Lukáš Derner.

Lukáš Derner soupře k Lašákovi nejspíš nepustí

Ten ve čtyřiceti devíti zápasech, které odehrál, rozdal 79 hitů a zblokoval 60 střel soupeře. Navíc si připsal 13 plusových bodů ve statistice plus/mínus, celkem tak získal 212 Radegast bodů.

V řadách Bílých Tygrů se tak i v následující sezóně můžeme těšit na hokejisty, jejichž výkony se mohou směle poměřovat s naprostou extraligovou špičkou. K tomu se budou moci spolehnout na řadu nových jmen.

Posily se uvedly skvěle

K jádru týmu, které zůstalo oproti předchozímu ročníku velmi podobné, se přidal například zkušený Ladislav Šmíd, nadějný útočník Lukáš Jašek a Romanu Willovi bude krát záda Aleš Stezka. Dosud nejvíce se však do statistik z nováčků zapsala staronová posila Martin Bakoš.

Od svého příchodu naskočil v dresu Bílých Tygrů do sedmi zápasů a kromě prvního přípravného duelu se Spartou se ve všech z nich střelecky prosadil. Celkem si připsal na své konto během předsezónního období už osm branek. Tuto formu si bude chtít přenést do extraligy.

Baky

Naváží Tygři svými výkony na loňský ročník, který se jim vydařil? To napoví už páteční utkání s královéhradeckým Mountfieldem, které startuje v 18 hodin! Buďte u toho!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit