Bílí Tygři Liberec

Severočeské derby je tu! Do města pod Ještědem zavítá předposlední Litvínov

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Na první adventní neděli čeká Bílé Tygry další domácí zápas. Po Hradci Králové zavítá do Home Credit Arény Litvínov, kterému aktuálně náleží třináctá pozice v tabulce. Liberečtí se nachází jen o dvě místa výš, a tak pro ně bude utkání velmi důležité. Střetnutí s Vervou navíc bude jistě speciální pro Jaroslava Januse.

Zpět na vítězné vlně!

Po porážkách s Plzní a Vítkovicemi přivítali Liberečtí na svém ledě Hradec Králové, proti kterému odstartovali druhou polovinu základní části extraligy. Utkání přineslo zajímavou přestřelku, v níž vedli Tygři už po šesti minutách o tři branky, Mountfield ovšem ukázal své kvality a srovnal skóre. Výhru ale nakonec přeci jen slavil náš tým, jenž rozhodl střetnutí v samostatných nájezdech.

Šelmám se poslední dobou celkem daří, když z posledních deseti utkání (včetně jednoho zápasu hokejové Ligy mistrů) prohrály pouze třikrát. V tabulce ovšem svěřencům trenéra Filipa Pešána náleží jedenáctá příčka, a tak potřebují každičký bod. Extraliga je během tohoto ročníku velmi vyrovnaná, což dokládá i fakt, že na sedmou Spartu ztrácí Tygři pouhé tři body.

Poprvé v Liberci

Po nepovedeném začátku sezóny se Verva začala herně i výsledkově zvedat, stále se jí ovšem nedaří odlepit od spodních pater tabulky. Proti Tygrům zakončí hráči z nejmenšího extraligového města svou šňůru tří venkovních zápasů, která jim zatím ale nevychází úplně podle představ. Černožlutí totiž prohráli jak v Plzni, tak v Brně, přičemž od obou soupeřů inkasovali dohromady jedenáct branek. Do Liberce tak přijedou Litvínovští odhodláni své předchozí zaváhání napravit!

Tým z města pod Ještědem se s Vervou střetl tuto sezónu už dvakrát a v obou případech to bylo na ledě našeho soupeře. První vzájemný souboj vyšel lépe pro domácí, ve druhém případě už se radovali Tygři, kteří tímto vítězstvím přerušili nelichotivou sérii proher z venkovních zápasů. Litvínov se tak v Liberci představí letošní ročník poprvé, naposledy do Home Credit arény zavítal v lednu tohoto roku.

Janus proti svým

Zápas bude mít jistě speciální náboj pro brankáře Jaroslava Januse, jenž dvě předchozí sezóny strávil právě v Litvínově. Pokud tedy do nedělního utkání nastoupí, bude chytat proti svému bývalému týmu, kterému minulý ročník výrazně pomohl při postupu do vyřazovacích bojů.

Pro oba týmy se bude jednat o velmi důležité střetnutí, obě mužstva totiž v tabulce od sebe dělí pouhé čtyři body! Potvrdí Liberečtí roustoucí formu nebo se po dvou porážkách budou opět radovat hráči Very? To se dozvíme v neděli, zápas začíná ne ledě Home Credit arény od 16:00!

Utkání navíc poskytne doprovodný program pro týmové fanoušky z Německa! Více o této akci se dočtete zde.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 62
Bilance: 26 – 5 – 2 – 10 – 19
Skóre: 170:161

Bílí Tygři přivítali na svém ledě Litvínov naposledy v lednu tohoto roku a utkání nakonec těsně ovládli právě Liberečtí, kteří se radovali z výhry 2:1. Utkání si můžete připomenout v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit