Bílí Tygři Liberec

Šestice Tygrů obdržela nominaci na mistrovství světa!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Praha/Liberec - Vrchol hokejové sezóny se blíží, do startu mistrovství světa zbývá necelý týden. Bílí Tygři budou mít letos na světovém šampionátu hojné zastoupení, do Rigy se totiž podívá hned šest členů smečky!

Liberec bude mít své zástupce v mužstvech dvou zemí. Do toho českého dostal od trenéra Filipa Pešána pozvánku útočník Radan Lenc, jenž letos patřil na turnajích Euro Hockey Tour k hlavním tahounům národního týmu. Oproti tomu Adam Musil si teprve minulý týden odbyl premiéru v seniorské reprezentaci a svou bojovnou hrou si rovněž vysloužil letenku do Lotyšska.

Dvojici forvardů poté doplní obránce Ondřej Vitásek, který už si na mistrovství světa zahrál v roce 2014 a o čtyři roky později se dokonce představil na olympijských hrách. Seznam Tygrů na české soupisce poté uzavírá Petr Kváča, statisticky nejlepší brankář extraligy v uplynulém ročníku.

Šelmy ovšem najdeme i v nominaci Slovenska. Skvělými a spolehlivými výkony si účast na světovém šampionátu vybojoval obránce Mislav Rosandič, jenž se v kádru našich východních sousedů setká ještě s budoucím Tygrem Martinem Faško-Rudášem. Až na Ondřeje Vitáska to bude pro všechny zmíněné hráče první mistrovství světa v kariéře!

Setkání hokejové smetánky začne v lotyšské Rize příští pátek. Češi se v základní skupině postupně utkají s Ruskem, Švýcarskem, Běloruskem, Švédskem, Velkou Británií, Dánskem a Slovenskem. Všem nominovaným Tygrům gratulujeme!

Mislav Rosandič bude reprezentovat Slovensko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit