Bílí Tygři Liberec

Semifinále se přesouvá na pirátské území. Nakročí Tygři k postupu do finále?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Stejně jako minulý rok ve čtvrtfinále, i letos si Tygři odnesli z úvodních dvou utkání série náskok 2:0 na zápasy. V historii play-off navíc s Chomutovem ještě neprohráli. Přiblíží se svěřenci trenéra Filipa Pešána k postupu do finále nebo Piráti sérii zdramatizují?

Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 2:0 (4:1, 4:3pp)

V prvním utkání semifinále toho naše mužstvo hostujícímu celku moc nepovolilo. Během prvních dvou třetin Tygři vybojovali dvoubrankový náskok a kontrolovali zápas. Chomutovští sice v závěrečné dvacetiminutovce snížili, hráči z města pod Ještědem už si ale vítězství vzít nenechali a nakonec se radovali z výhry 4:1.

Druhé střetnutí už přineslo větší drama. Svěřenci trenéra Filipa Pešána vedli v polovině zápasu už 3:0 a zdálo se, že si výsledek v klidu pohlídají. Piráti se ovšem nevzdali a nakonec náskok Liberce vymazali. Jelikož základní hrací vítěze nepřinesla, následovalo prodloužení. To už po necelých třech minutách rozhodl Dominik Lakatoš, který poslal Tygry do vedení 2:0 na zápasy.

Reportáž z prvního zápasu
Reportáž z druhého zápasu

Nyní Bílí Tygři vyráží na dva zápasy do Chomutova. Vyhrát na horkém pirátském ledě nebude vůbec jednoduché. Od dvou porážek v úvodních zápasech předkola s Mladou Boleslaví padl tým z Podkrušnohoří na domácím ledě pouze jednou v prodloužení. Svěřence trenéra Filipa Pešána tak čeká nelehký úkol.

Nutno však podotknout, že Liberec v historii play-off české nejvyšší soutěže ještě s Chomutovem neprohrál. Poprvé se s Piráty Tygři střetli minulý rok ve čtvrtfinále, které ovládli poměrem 4:0 na zápasy. Zda bude tato série pokračovat se dozvíme v následujících dvou dnech.

Dá se očekávat nelítostná a vyrovnaná bitva. Obě mužstva mají o motivaci postaráno. Svěřenci Vladimíra Růžičky budou chtít sérii vrátit zpět do Liberce, Tygři jí oproti tomu budou chtít co nejdříve ukončit.

Utkání v Chomutově mohou napovědět, jakým směrem se bude semifinále ubírat. Nakročí Tygři k postupu do finále nebo Piráti sérii zdramatizují? Jak úterní, tak středeční duel začíná v 17:20 a oba odvysílá Česká televize. Pokud tedy nevyrazíte pod úpatí Krušných hor, můžete naše mužstvo podporovat aspoň z pohodlí domova.

„Doufám, že to vyjde v Chomutově. Musíme se s tím pořádně poprat a zkusit urvat hned první zápas. Pokud budeme hrát naši hru, tak o nás nemám strach,“ svěřil se střelec rozhodující branky druhého utkání Dominik Lakatoš.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit