Bílí Tygři Liberec

Semifinále se Spartou startuje! Na první dva duely vyráží Tygři do Prahy

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po desetidenní přestávce se play-off opět rozjíždí. Liberecké hokejisty čeká v semifinále pořádně těžký oříšek, jelikož narazí na vítěze základní části. První dvojutkání se odehraje na ledě pražské Sparty!

Rozpis semifinále play-off

Sobota 3. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Neděle 4. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Středa 7. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha
Čtvrtek 8. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha

Neděle 11. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)
Úterý 13. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný duel)
Čtvrtek 15. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)

Začalo to obratem

V prvním kole play-off narazili Severočeši na Hradec Králové, který vstoupil do série lépe. Už v polovině zahajovacího duelu totiž vedl 3:0. Tygři se ale nadechli k mohutnému obratu a první bod čtvrtfinálového souboje ukořistili pro sebe.

Následná dvě utkání Liberec ani jednou neinkasoval a získal postupový mečbol, který využil hned na první pokus. Svěřenci Patrika Augusty tak vyřadili Mountfield v poměru 4:0 na zápasy a mohli tak využít dlouhé přestávky před startem semifinále.

Mislav Rosandič o delší pauze:

„Na konci základní části se hrálo každý druhý den a nikdo neměl čas pořádně vydechnout, takže si myslím, že všechna mužstva pauzu přivítala. My jsme měli tři dny trochu víc fyzické přípravy s posilovnou. Čtyři dny před prvním duelem už jsme se začali připravovat na Spartu, včetně taktických věcí.“


Projev kvality

Ani Sparta to ve své čtvrtfinálové sérii neměla jednoduché. Olomouc se sice do vyřazovacích bojů dostala až z dvanáctého místa, vítěze základní části ale ve všech utkáních pořádně potrápila. Na Pražany však nevyzrála ani jednou.

Tým z hlavního města potvrdil roli papírového favorita a rovněž slavil postup v nejkratším možném čase. Pro vývoj série byla klíčová především produktivita. Přestože všechny duely byly střelecky v podstatě vyrovnané, sparťané byli pokaždé efektivnější.

Sparta ve čtvrtfinále s Olomoucí, foto: Alena Zapletalová, hcolomouc.cz

Příběhy semifinále

Nyní už se Tygři i Sparta chystají na vzájemný střet o to, kdo otevře brány finále. Pokud počítáme i předkolo, narazí Liberečtí na svého nejčastějšího soupeře v play-off. S Pražany totiž ve vyřazovacích bojích změří síly již popáté!

Minisouboje nabídne tato série hned na několika frontách. Proti sobě totiž budou stát dvě nejlepší defenzivy základní i vyřazovací části, které by se samozřejmě neobešly bez kvalitních výkonů brankářů. Liberecký Petr Kváča zatím v play-off drží úspěšnost zákroků přes 95 %, Alexander Salák ze Sparty pochytal proti Olomouci dokonce více jak 97 % střel. Oba navíc ve čtvrtfinále udrželi dvakrát čisté konto.

Ač se to nezdá, pro vývoj zápasů jsou velmi klíčová vhazování a i na tomto poli půjde o střet těžkých vah. Oba týmy totiž společně vévodily statistice vyhraných buly v dlouhodobé části soutěže a i v jarní fázi drží první dvě místa, jen si vzájemně prohodily pořadí.

Michal Birner před sérií se Spartou:

„Sparta má neskutečně kvalitní mančaft. Pokud chceme uspět, budeme muset všichni v každém zápase předvést výkon na hranici našich možností.“


Ve všech případech se ovšem jedná o statistiky z minulosti. Tygři i Pražané se již koukají pouze dopředu a rozhodující bude, kdo jako první získá čtyři výhry.

Jakožto vítěz základní části má Sparta na začátku série výhodu domácího prostředí. První utkání začne v pražské O2 areně v sobotních 17:00 a odvysílá ho ČT Sport. Odveta započne před kamerami O2 TV Sport v neděli od 15:00. Fanděte šelmám na dálku!

Přetlačovaná na brankovišti

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit