Bílí Tygři Liberec

Sedmnáctka vyjíždí do největších českých měst. Kolik bodů nastřádá?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tento víkend se do akce z nejstarších mládežnických celků zapojí pouze dorostenci. Ti před sebou mají dvě zcela rozdílné výzvy. Na Slavii změří síly s velice kvalitním soupeřem, který se v tabulce drží na druhé příčce. V Brně je posléze čeká papírově o poznání slabší Technika. Kolik bodů si Tygři ve dvojzápasu vyslouží?

Po hladké výhře srážka s lídrem

Vcelku podobný program zažili naši hokejisté taktéž minulý týden. Nejprve vyjeli do Tábora, kde byli jasným favoritem. Trenérský štáb také trochu zamíchal sestavou a objevil se v ní například Jaromír Pérez, jedna z opor výběru U15. Šelmy svého protivníka nešetřily, po čtyřiceti minutách vedly už 6:0 a tak utkání i skončilo. Čtyřmi body (1+3) zazářil kapitán Tomáš Trunda! Dnes jsme nastoupili v hodně mladé sestavě, chtěli jsme vidět kluky, kteří buď nedostávají tolik prostoru, nebo za nás ještě nehráli. Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli," těšilo kouče Richarda Loba.

O dva dny později už na Severočechy čekal o poznání těžší kalibr, přijel totiž Hradec Králové, lídr tabulky. Souboj byl od začátku velice vyrovnaný, po zásahu Trundy šli dokonce Tygři do vedení. To bohužel neudrželi a Mountfield srdnatě bojujícího oponenta nakonec přetlačil 3:1. Velké síly soupeře si byl dobře vědom také Richard Lobo: "Očekávali jsme těžký zápas. Po dlouhé době si kluci museli při duelu sáhnout na dno a hrát od začátku do konce naplno. Hradec byl šťastnější v koncovce a my jsme svoje velké šance neproměnili."

9. kolo: Slavia - Liberec (čtvrtek, 18:00)

Sešívaní v dosavadním průběhu ligy jen jednou prohráli v základní hrací době a v tabulce jsou na druhém místě. Porazil je pouze vedoucí Hradec, který je rozstřílel 9:3. Pražanům však vinou zranění chybělo několik důležitých hráčů, a přestože byli střelecky aktivnější, obdrželi pořádnou lekci z efektivity. Na ledě Techniky si nicméně spravili chuť a vyhráli v klidu 4:0.

Oba týmy jsou tradičními soupeři. V loňské sezóně dokázali Tygři nad Slavií vyhrát jediný ze čtveřice duelů, na druhou stranu hned dva skončily nerozhodně a slávisté je urvali v prodloužení. Kosa na kámen každopádně padla ve čtvrtfinále, kde na sebe tyto celky znovu narazily a šelmy postoupily poměrem 2:1 na zápasy!

10. kolo: Technika Brno - Liberec (sobota, 12:00)

Jihomoravané za sebou mají povedený víkend! V Jihlavě se jim totiž podařilo zaskočit Duklu a z Vysočiny se vraceli se třemi body po vítězství 4:2. Klíčovou postavou utkání byl brněnský gólman Geidl, jenž svému týmu vychytal výhru, ačkoliv domácí Techniku přestříleli drtivě 40:17. Proti Slavii si Geidl připsal hned 47 zásahů, jenže mu čtyři puky přece jenom za záda proklouzly a Pražané uspěli poměrem 4:0.

Oba týmy se už jednou setkaly, a to v prvním kole. Liberečtí doma Moravany rozdrtili 10:0, když postupně zvyšovali obrátky a souběžné s tím rostl rozdíl ve skóre. Šesti body (4+2) tehdy zazářil útočník Lukáš Plos.

Držte našim dorostencům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit