Bílí Tygři Liberec

Šance? Rozhodně ji máme, hlásí Ladislav Šmíd

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V zápase s curyšskými Lvy se Bílí Tygři ani jednou neprosadili. Blízko k tomu měl paradoxně bek Ladislav Šmíd. "Ale jsem hrozný střelec," usmívá se zkušený zadák. A dodává: "Neskládáme zbraně, máme šanci postoupit!"

Jak náročné pro vás utkání v oslabené sestavě bylo?
Chyběla nám lajna a půl, ale kluci, kteří běžně hrají v Benátkách, to zvládli velice dobře. Byli vidět, bojovali. Myslím si, že jsme s nimi předvedli vyrovnané utkání. Šance byly na obou stranách, ale opět se objevila naše bolístka, tedy neproměňování šancí. Ale neskládáme zbraně, výsledek 0:1 je stále hratelný. S Frölundou jsme měli také ztrátu, ale dohnali jsme ji.

Proti Zürichu ses často tlačil do útoku, nebylo to pro tebe až nezvyklé?
Musím to zkoušet! Ale jsem v koncovce opravdu hrozný, budu si muset promluvit s Bakym nebo Kvápou, jak to dělají. (smích) V kabině si říkáme, že útočit může kdokoliv. Jako obránci musíme podpořit útok, snažíme se kluky podpořit.

Poprvé po dlouhé době jste zvládli zápas bez jediného vyloučení. Čím to bylo?
Musím říct, že to rozhodčí vhodně pouštěli. Pro hokej to bylo jedině dobře. Na menší fauly se vykašlali a nechávali hru plynout. Z jejich strany to bylo velmi dobře zvládnuté, v extralize by to mohlo být stejné. Bylo to přeci jen mnohem živější a rychlejší. Pro diváky to byl myslím atraktivní hokej.

Byla nakonec na výsledku znát absence zkušených hráčů?
Jistě, že nám chyběli. Jsou zkušení, ale jak jsem už říkal, mladí kluci byli na ledě hodně vidět. Bylo znát, že se chtěli vytáhnout. Svou roli zvládli velmi dobře.

Co říkáš na kvalitu švýcarského soupeře?
Jsou houževnatým týmem. Hrají bruslivě, dohrávají souboje. Mají tam řadu rychlých a šikovných kluků. Musíme si je pohlídat, ale viděli jsme, že se s nimi dá hrát. Když neztrácíme kotouče a hrajeme u nich v pásmu, každý je zranitelný. Rozhodně máme šanci.

Odvetu už budete muset zvládnout bez Filipa Pešána, který míří s dvacítkou na kemp před světovým šampionátem. Jak těžká bude vaše pozice?
Karel Mlejnek bude mít trochu větší roli, ale nebojím se toho. Trénoval Karlovy Vary jako hlavní kouč, tady už nás také několikrát vedl. Koneckonců, tehdy ve Frölundě to zvládl výborně. Jako starší kluci a lídři mu také musíme pomoct. Nemůžeme si říct, že teď je kouč pryč, sednout si na zadek a půjde to samo. To nejde. Musíme Karlovi pomoct a společně nás vést za úspěchem.

Ladislav Šmíd po střele, kterou ovšem Bowns zpacifikoval

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit