Bílí Tygři Liberec

Samuel Solenský draftován v USHL! Vybrali si ho Cedar Rapids

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Nejproduktivnější hráč libereckých juniorů z loňské sezóny Samuel Solenský byl draftován na 131. pozici v draftu nejvyšší americké juniorské soutěže. Šikovného slovenského útočníka si vybral celek ze státu Iowa - Cedar Rapids.

Draft USHL funguje podobně jako vstupní draft do NHL s tím rozdílem, že v USHL působí pouze šestnáct celků. Celkově první volbu měli k dispozici loňští vítězové ze Sioux Falls. Vybrali levého beka Matta Hellicksona, který v sezóně 2015-2016 nastupoval za americký národní tým do U18.

Samuel Solenský si musel na svou chvíli počkat do osmého kola a celkové 131. pozice. Cedar Rapids využili volbu získanou od Bloomingtonu, ve stejném kole tudíž mohli ukázat ještě na jednoho hráče. Tím se stalo pravé křídlo Kaden Pickering.

Solenský dává gól v národním týmu

Solenský ale nebyl jediným, kdo byl vybrán z česko-slovenských hokejistů. Jako 37. v celkovém pořadí zvolil tým Muskegon Lumberjacks gólmana Adama Brízgalu, 43. pozice připadla dalšímu maskovanému muži Josefu Kořenářovi. Číslo 107 zaujal Jakub Sirota a 231 soupeř libereckých juniorů i starších dorostenců v uplynulém play-off Tomáš Vomáčka z Hradce Králové.

Ze slovenských hráčů byl nejvýše umístěný právě nadaný liberecký hokejista, dále následovali Max Duboveký, Dávid Hrenák a Martin Faško-Rudáš. Volba se nevyhnula ani nejlepšímu střelci loňské DHL Extraligy juniorů. Yuki Miura byl draftován na celkové 240. pozici.

#24 Samuel Solenský

„V Liberci jsem zažil krásné roky. Vyhráli jsme dva tituly a jeden bronz. Všem trenérům a spoluhráčům bych za to chtěl poděkovat. Angažmá mi dalo hodně, budu na něho vzpomínat. Na draft jsem samozřejmě koukal a jsem rád, že si mě vybrali právě Cedar Rapids. Sledoval jsem je už od minulého roku, navíc před samotnými volbami proběhly i rozhovory, takže jsem rád, že to takto dopadlo. Na kole až tolik nezáleží, což je důvod, proč nepřikládám mé vyšší pozici než třeba u vítěze produktivity ze základní sezóny uplynulého ročníku DHL Extraligy juniorů váhu. Musím se soustředit na svoje výkony. Chci se prosadit v týmu a odehrát kvalitní sezónu v USHL."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit