Bílí Tygři Liberec

Rozloučí se Tygři s turnajem v Yverdonu vítězně? V závěrečném duelu vyzvou dosud neporažené Lausanne

Date of publication Author Jiří Sameš

Yverdon/Liberec – Bílí Tygři v sobotu večer zakončí své představení na turnaji ve švýcarském Yverdonu zápasem proti Lausanne HC. Úvodní buly přitom bude vhozeno v 19 hodin a 30 minut.

Představení soupeře

Klub Lausanne HC je jedním z nejstarších švýcarských hokejových týmů – založen byl už v roce 1922. Do National League A, elitní švýcarské hokejové soutěže, se mužstvo probojovalo na jaře 2013, přičemž už zde ovšem působilo také dříve (1940-1954, 1957-1961, 1978-1981, 1995-1996 a 2001-2005). Loni hokejisté Lausanne skončili v tabulce NLA na desátém místě, a do play-off se tak nekvalifikovali.

Hlavním trenérem švýcarského celku je bývalý finský hokejista Ville Peltonen. Ten během své hráčské kariéry vybojoval čtyři olympijské medaile (jedno stříbro, tři bronzy) či titul mistra světa v roce 1995.

Za zmínku také stojí, že dres Lausanne oblékal během výluky NHL v sezoně 2004/2005 Martin St. Louis, který bude uveden 12. listopadu do hokejové Síně slávy.

Na středeční výhru Tygři proti Fribourgu nenavázali

Po úspěšném vstupu do turnaje a dni volna narazili v pátek svěřenci Filipa Pešána na HC Fribourg-Gotteron. Duel, který přinesl spoustu vyloučených na obou stranách, nabídl velmi zajímavou podívanou až do závěrečné sirény. Z výhry 5:3 se ovšem nakonec radovali hokejisté švýcarského mužstva, když vítěznou trefu zaznamenal v čase 58:46 útočník Nathan Marchon.

Filip Pešán o utkání s Fribourgem-Gotteron:

„Zápas byl hrozně rozkouskovaný vylučováním. Trochu se bojím toho, jak se projeví nedávné změny pravidel. Čím dál častěji vynikají speciální formace na přesilovky či na oslabení. Oba týmy posbíraly dohromady 23 vyloučení, hrálo se přes dvě a půl hodiny, přitom bez komerčních pauz a jen s patnáctiminutovými přestávkami… Měli jsme každopádně proměnit své přesilovky. Kdyby se nám to povedlo, zápas jsme mohli vyhrát."


V utkání s Fribourgem za Tygry postupně skórovali útočníci Jan Ordoš, Jaroslav Vlach a Libor Hudáček. (Pro Hudáčka to mimochodem byla druhá trefa na turnaji a celkově šestá v přípravě.) Mezi tři tyče se pak opět postavil Roman Will, přičemž do statistik zapsal 24 úspěšných zákroků.

Vítězné loučení?

Jak už bylo výše uvedeno, Lausanne je na turnaji v Yverdonu posledním protivníkem libereckých hokejistů. Švýcarský tým je zde přitom zatím stoprocentní. V úterý nejprve na úvod porazil 3:1 švédskou Luleu HF. Stejným výsledkem si pak poradil i ve čtvrtek s německými Iserlohn Roosters.

Podaří se Tygrům v závěrečném klání vyzrát na dosud neporažené Lausanne, a připsat si tak na závěr turnaje vítězství? Zápas budete moci sledovat od 19:30 opět pomocí živého streamu na našem klubovém Facebooku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit