Bílí Tygři Liberec

Rozlosováno! Tygři v rámci Ligy mistrů pojedou třeba do Severního Irska, čeká je také švédský gigant

Date of publication Author Ondřej Belák

Bratislava - Jak už je tradicí, také letos se během světového šampionátu odehrálo v jeho dějišti losování skupinové fáze Champions Hockey League. A to libereckým fanouškům přinese možnost vidět pod Ještědem po roční absenci znovu nesmírně zajímavé evropské soupeře! Šelmy byly nalosovány do skupiny C po boku celků Luleå HF, Augsburger Panther a Belfast Giants.

Hokejová Liga mistrů nabývá každým rokem na prestiži. Soutěž se poprvé odehrála v sezóně 2014/2015, kdy navázala na předchozí European Trophy. Bílí Tygři si dlouho drželi každoroční účast, až loni museli kvůli konci ve čtvrtfinále české extraligy souboje na mezinárodním poli oželet.

Letos se nicméně po další parádní sezóně vracejí zpět a jsou připraveni znovu bojovat o co nejlepší výsledek. Kdo ví, třeba se podaří zopakovat či dokonce vylepšit historickou účast v semifinále z ročníku 2017/2018. Jisté však je, že náročné bitvy přijdou už ve skupinové části.

Luleå HF

Naši hokejisté byli při losu nasazeni ve druhém výkonnostním koši. Soupeř, který jim byl přiřazen z nejvyšší skupiny, se může chlubit skvělým počinem. Švédská Luleå totiž vyhrála úvodní ročník CHL a jako první tak pozvedla pohár pro vítěze soutěže.

Nejseverněji položené mužstvo v nejvyšší švédské soutěži se řadí mezi tradiční účastníky, působí v ní totiž od roku 1984. Pravidelně se dostává do vyřazovacích bojů, avšak švédský titul slavilo pouze jednou, a to v roce 1996. Za celou dobu působení v našlapané švédské soutěži nemusela Luleå ani jednou bojovat ve skupině o udržení, což vypovídá o veliké dlouhodobé kvalitě. Účast v Lize mistrů si zajistila druhým místem po základní části a vyřazením Växjö ve čtvrtfinále play-off. Následně přišla konečná s Frölundou.

Augsburger Panther

Pro Augsburg je účast v CHL rozhodně úspěchem, dlouho totiž patřil spíše do podprůměru německé soutěže. Nesmírně úspěšná byla pro něj sezóna 2009/2010, ve které nečekaně dokráčel až do finále a získal stříbro. Poté se Panteři vrátili do předchozích kolejí a povětšinou si museli na účast ve vyřazovacích bojích nechat zajít chuť.

V uplynulém ročníku ovšem proklouzli do semifinále a poprvé v historii si zahrají Ligu mistrů. Kostru týmu tvoří němečtí hráči, kteří jsou doplněni o šikovné Američany a Kanaďany. Z pohledu libereckého fanouška se jedná o zajímavou příležitost k výletu na venkovní utkání. Vyrazíte do Bavorska?

Belfast Giants

Z nejnižšího výkonnostního koše Tygři dostali vskutku exotického hokejového soupeře. Tým z hlavního města Severního Irska byl založen v roce 2000 a pravidelně hraje o nejvyšší příčky na britském hokejovém poli. S tím už mají Liberečtí zkušenosti, před dvěma lety se ve skupině dvakrát utkali s Cardiffem. Oba tyto celky patří k těm, které mají na nepříliš hokejovém území Velké Británie poměrně silné fanouškovské základny.

Ve fázi základní skupiny Champions Hockey League se rozhodně máme na co těšit. Potvrdí svěřenci trenéra Patrika Augusty postupové ambice?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit