Bílí Tygři Liberec

Rozhodně můj nejhezčí gól v áčku, usmíval se po parádní trefě Jan Ordoš

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V této sezoně má Jan Ordoš za sebou již patnáct soutěžních duelů. Kromě šesti v dresu A-týmu pravidelně nastupuje také za Benátky nad Jizerou, kde posbíral již deset kanadských bodů. V duelu proti Vítkovicím se blýskl skvělou individuální akcí a parádním gólem. "Takhle nahoru to zkouším cpát často," líčil skromně nadějný útočník, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Duel s Vítkovicemi byl dlouho těsný, herně jste však měli navrch, souhlasíš?
Bylo to vybojované vítězství, nic jednoduchého. Ale podle mě jsme byli ve většině utkání lepší. Možná jsme sice měli chvíli trochu výpadek ve druhé třetině, ale i tak si myslím, že jsme si tři body zasloužili. Pokud budeme takhle hrát každý zápas, budeme bodovat i dál.

Postaral ses o gól do šatny v první třetině a šlo o opravdovou parádu. Mohl bys celou situaci popsat?
Dostal jsem puk na vlastní modré čáře. Byl jsem trošku zatavený, ale viděl jsem, že ty hráče mohu obebruslit. Povedlo se mi to, dostal jsem se před ně a brankáři už jsem to jen chtěl dát nahoru. Nakonec to všechno vyšlo skvěle.

Už jsi dal někdy hezčí gól?
V dorostu nebo v juniorce možná ano, ale v áčku? To rozhodně ne. (úsměv)

Gólu předcházela mazácká klička, šlo o nacvičený manévr?
Takhle to zkouším i v tréninku, vždy se snažím cpát mezi hráče a stejně tak se snažím podobně zakončovat. Není to něco, co bych si nedovolil třeba v dorostu nebo v juniorce. A vlastně i v Benátkách.

Jan Ordoš při for checkingu

Neznejistěli jste, když se soupeř snažil ve třetí třetině vyrovnat a několikrát dostal příležitost k přesilové hře?
To ani ne. Celkově byl zápas hodně rozkouskovaný, bylo tu dost vylučování, ale také dalších přerušení hry. Dost se to zdržovalo a hra byla ve třetí třetině celkově taková trochu nervózní. Ale o to důležitější tři body to pro nás jsou.

Jaké to bylo nastoupit proti bývalému kapitánovi Janu Výtiskovi, jenž obléká dres Vítkovic?
Hlavně pro něj to musel být specifický zápas. Ale na ledě to nemůžete řešit. Mohl s vámi klidně šest let hrát, ale teď je to soupeř a chcete ho porazit. Nemůžete se ohlížet, kdo je kdo.

Na jeho hru jste asi byli dobře připraveni?
Moc dobře o něm víme, že hraje tvrdě. Když byl na ledě, věděli jsme o něm a byli jsme připravení, že bude hrát do těla. Ale zase že bychom si jeho hru nějak speciálně rozebírali a připravovali se, jak na něj, to ne.

V této sezoně nastupuješ pravidelně také za Benátky. Je náročné nastupovat v obou mužstvech, kde máš přitom velmi rozdílné role?
Je to trochu rozdílné, ale podle mě není nějak náročné přepínat mezi oběma týmy. V Benátkách se dostanu na led například při přesilových hrách a nasbírám mnohem víc minut, což mi pak pomáhá v áčku. Ale že bych to osobně nějak řešil... Zkrátka dostanu úkoly od trenéra a ty se snažím plnit co nejlépe.

Jan Ordoš se snaží vyzrát na brankáře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit