Bílí Tygři Liberec

Ronald Knot: Měl jsem i jiné nabídky, ale tohle byla jasná volba

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Hned od prvního dne se s Tygry zapojil do letní přípravy. Ronald Knot přišel do Liberce z Chomutova a už se nemůže dočkat nové sezony. Na stole měl několik nabídek, ale příliš dlouho neváhal. Sám věří, že v Podještědí má největší šanci na to posunout se dál. "Tohle je pro mě to nejlepší místo, abych se mohl rozvíjet," doufá.

Jak se zrodil přestup do Liberce?
Já jsem po konci minulé sezony řešil, co bude dál. Byl jsem v Chomutově na hostování a měl jsem se vracet do Boleslavi. Tam to ale nevypadalo na nějaké pokračování. Věděl jsem, že je zájem z Liberce. Byly i jiné nabídky, ale tohle pro mě byla jasná volba. Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Bílí Tygři hodně pracují s mladými obránci. Byl i tohle důvod, proč jsi sem šel?
Určitě obrovský. Poslední sezonu se mi začalo docela dařit a hodně mi to otevřelo oči. Zjistil jsem, kde jsou moje silné stránky a kde moje limity. Myslím si, že tohle je pro mě to nejlepší místo, kam jsem mohl jít, abych se mohl rozvíjet. Hrálo to hlavní roli v tom výběru.

Bavil se s tebou už trenér o nějaké roli, jakou bys tu měl mít?
Ne, to jsme vůbec neřešili. Dnes se začalo a na tohle bude ještě dost času v průběhu přípravy.

Vnímáš sám sebe jako ofenzivního obránce, který rád podpoří útok?
Každý rád útočí, každý by chtěl dávat góly. Snažím se pomáhat vepředu, ale v dnešní době to ani jinak nejde. Pět hráčů hraje nahoru i dolů. Hokej je tak postavený a kdo se tomu nepřizpůsobí, tak to nemůže hrát. Moje práce je ale samozřejmě i to, abych ty góly nedostával. Když se povede něco dopředu, budu za to jedině rád.

V Chomutově jsi nastupoval i s bývalými Tygry Honzou Stránským či Lukášem Vantuchem. Ptal ses je na libereckou organizaci?
Spíš jen okrajově, tohle angažmá jsme neřešili dlouho dopředu. Upeklo se to na poslední chvíli, takže nebylo tolik času. Bavil jsem se ale trochu se Stráňou o tom, jak to tady funguje. Měl jen slova chvály a doporučoval mi to. Byl jsem rád, že jsem měl preview od spoluhráčů.

Tygři budou hrát po dvou letech Champions Hockey League. Jsi rád, že vyzkoušíš i tuhle prestižní soutěž?
Těším se na to strašně moc. Ligu mistrů jsem ještě nehrál. Bude to pro mě zajímavá zkušenost zahrát si proti klubům z jiných zemí. Těším se do Irska, těším se do Švédska, porovnají se různé styly, jsem na to zvědavý. Jsem radši, že se bude hodně hrát. Je to lepší, než jen trénovat. Loni si pamatuju, že někdy do listopadu se hrálo jen dvakrát týdně, a to se do toho člověk tolik nenastartuje.

Je pro tebe motivací i reprezentace?
Každý chce výkonnostně stoupat za svými cíly. Musím jít postupně, teď jsem tady nový, chci si tu vytvořit nějakou pozici. Co bude dál, uvidíme, ale každý by rád reprezentoval, o tom není pochyb. Nejdřív ale začnu u klubových cílů, pak se to může nabalovat.

S trenérem jsi se potkal i v Boleslavi. Může to být pro tebe výhodou?
To je pravda, já tam byl hrozně spokojený. Bohužel to nedopadlo, trenér odešel a měsíc na to jsem šel i já. Tam jsme tedy společně moc dlouho nevydrželi. Abych řekl pravdu, tak když jsem se tu domlouval, ještě jsem netušil, že bude pan Augusta hlavní trenér. Určitě je fajn, že nejdu úplně do neznámého, nějaké vazby na sebe máme a už se známe z minula. Mohlo by to být jednodušší se aklimatizovat.

A jednodušší to pro tebe bude možná i z toho pohledu, že Tygři hrají pravidelně v horních patrech tabulky. Budeš mít tak více klidu?
Nemůžeme si říct, že když se tu hrálo nahoře, tak to automaticky půjde i teď. Všichni se ale budeme snažit, aby se tu zopakovaly předešlé sezony. Snad k tomu přispěju i já.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit