Bílí Tygři Liberec

Roman Will se po třech úspěšných sezónách loučí s Bílými Tygry

Date of publication Author Klub

Liberec - Brankář Roman Will se po třech sezónách pod Ještědem loučí s klubem, ve kterém vybojoval dvě stříbrné extraligové medaile a dva Prezidentské poháry. Po skončení kontraktu s Bílými Tygry se šestadvacetiletý gólman rozhodl přijmout nabídku ze švédského Rögle BK. Roman Will hájil brankoviště Bílých Tygrů ve 160 zápasech s úspěšností vysoko přesahující 91 %.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Odchod Romana Willa je pro mě osobně srdeční záležitostí, protože je prostě úžasné mít v organizaci hráče a člověka, jakým je právě Roman. Jeho odchod je logickým krokem v jeho kariéře. Jsem velmi rád, že Roman upřednostnil angažmá, které mu zajistí další rozvoj, namísto angažmá, které by mu přineslo větší finanční zajištění. Přeji mu v jeho další cestě jen to dobré a hodně štěstí. Budu moc rád, když Romana v budoucnu znovu přivítáme v Tygřím dresu."


Profil Romana Willa

Roman Will je rodákem z Plzně, kde také hokejově začínal. V patnácti letech ale přijal nabídku z Mladé Boleslavi, kde poté hájil branku tamního dorosteneckého a juniorského týmu. V sezóně 2010/2011 se Roman Will i přes svůj nízký věk posunul do boleslavského A týmu, nastoupil však k jedinému extraligovému utkání.

O rok později odešel Roman Will zkusit své štěstí do zámoří, kde chytal v juniorském výběru QMJHL Moncton Wildcats. Po sbírání zkušeností za velkou louží se vrátil zpátky do Mladé Boleslavi, která v té době hrála 2. nejvyšší soutěž. Původně jen doplnil dvojici Vlastimil Lakosil a Michal Valent. Skvělými výkony si ale získal důvěru trenérů a tak se tehdy dvacetiletý brankář stal boleslavskou jedničkou v honu za extraligou. V baráži, kde v nervydrásající bitvě trápila Boleslav i Bílé Tygry, to nakonec na postup nestačilo. Co se ale nepovedlo tehdy, zvládla Mladá Boleslav i s Willem v brance o rok později.

V roce 2014 se Roman Will znovu vydal do zámoří, kde přijal nabídku týmu AHL Lake Erie Monsters. V honbě za vysněnou NHL přestoupil o rok později do San Antonio Rampage. Odtud si ho na krátký záskok „vypůjčil“ legendární Patrick Roy, trenér lavin z Colorada, a Roman se tak dočkal svého premiérového startu v NHL.

Na reprezentační úrovni si Roman Will připsal starty za českou sedmnáctku, osmnáctku, dvacítku i seniorský tým. Na vrcholném turnaji se však představil jen v kategorii U18, když hájil barvy českého týmu na Mistrovství světa.

Ve své první sezóně v libereckém dresu Will oslnil a s úspěšností 93,5 % se stal statisticky nejlepším gólmanem základní části. Vychytal sedm čistých kont, další dvě pak přidal i v tygří jízdě vyřazovacími boji až do finále. Právem si na svůj krk pověsil stříbrnou medaili, k níž fantastickými výkony sám přispěl. V sezoně 2017-18 se už stal stabilní jedničkou Bílých Tygrů, o rok později pak dovedl tým ke druhým stříbrným medailím v historii klubu. V tomto ročníku si navíc připsal i první start v seniorské reprezentaci, když pomohl vychytat vítězství nad Finskem na Švédských hrách.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit